Καίριο πλήγμα στο μαλακό υπογάστριο των ΗΠΑ - Η Κίνα ετοιμάζει στρατιωτική βάση στην Κούβα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Καίριο πλήγμα στο μαλακό υπογάστριο των ΗΠΑ - Η Κίνα ετοιμάζει στρατιωτική βάση στην Κούβα

Kairio pligma sto malako ypogastrio ton IPA - I Kina etoimazei stratiotiki vasi stin Kouva

Την ανάπτυξη στρατιωτικής βάσης εκπαίδευσης στο μαλακό υπογάστριο των ΗΠΑ, την Κούβα, διαπραγματεύεται η Κίνα, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.
Η πληροφορία αυτή έρχεται στον απόηχο έκθεσης του Λευκού Οίκου σύμφωνα με την οποία το Πεκίνο έχει κατασκοπευτική βάση στην Κούβα, σε απόσταση 145 χιλιομέτρων από τις ΗΠΑ.

 

 
Αυτό το δίκτυο υποβλήθηκε σε σημαντική αναβάθμιση γύρω στο 2019, όταν ένας μεμονωμένος σταθμός επεκτάθηκε σε ένα δίκτυο τεσσάρων τοποθεσιών που λειτουργούν από κοινού.

 
Από την άλλη, το επίπεδο των αμερικανικών στρατιωτικών υποδομών και πληροφοριών που υπάρχουν σε όλη τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και μεταξύ των περιφερειακών συμμάχων της Ουάσιγκτον όχι μακριά από τις ακτές της Κίνας, ακόμη και σταθερά εδραιωμένο στο νησί της Ταϊβάν, είναι ήδη τεράστιο και αυξάνεται.

 
Φυσικά για τους Αμερικανούς, οι υποθέσεις του Δόγματος Monroe είναι ακόμα ζωντανές και καλά, και βαθιά ριζωμένες.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και η WSJ καθυστέρησαν να καταλάβουν τι γίνεται...

 
«Ορισμένοι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών λένε ότι το Πεκίνο βλέπει τις ενέργειές του στην Κούβα ως γεωγραφική απάντηση στη σχέση των ΗΠΑ με την Ταϊβάν:

 
Οι ΗΠΑ επενδύουν πολλά στον οπλισμό και την εκπαίδευση του νησιού που βρίσκεται έξω από την ηπειρωτική Κίνα και που το Πεκίνο βλέπει ως δικό του».
Η εφημερίδα WSJ αναφέρει ότι οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει περισσότερους από 100 στρατιώτες στην Ταϊβάν».
Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει τα εξής:
Η Ταϊβάν απέχει περίπου 100 μίλια από την ηπειρωτική Κίνα, περίπου την ίδια απόσταση είναι η Κούβα από τη Φλόριντα.
Η Κίνα δεν διαθέτει μάχιμες δυνάμεις στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους.

 
Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ έχουν δεκάδες στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον Ειρηνικό, με περισσότερους από 350.000 στρατιώτες.

 
Κινέζοι αξιωματούχοι το έχουν επισημάνει αυτό προσπαθώντας να καταστείλουν τις αμερικανικές προσπάθειες για στρατιωτική επέκταση εντός του Ινδο-Ειρηνικού.
Ίσως έχοντας αυτό κατά νου, ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken προσπάθησε να κατευνάσει τους χειρότερους φόβους του Πεκίνου όταν τόνισε, «Δεν υποστηρίζουμε την ανεξαρτησία της Ταϊβάν.
Και όμως, στο τέλος του ταξιδιού έγινε σαφές ότι ελάχιστη πρόοδος σημειώθηκε προς τη βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας, δεδομένου ότι για παράδειγμα ο Xi αρνήθηκε να ξαναρχίσει την άμεση στρατιωτική επικοινωνία με αξιωματούχους του Πενταγώνου.
Έκλεισε ακόμη και την πόρτα για την αποκατάσταση της τηλεφωνικής γραμμής στρατιωτικής κρίσης, η οποία βοηθά τις δύο πλευρές να αποφύγουν ακούσια σύγκρουση σε μέρη όπως η Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου και οι δύο περιπολούν συχνά.

www.bankingnews.gr

Από το Blogger.