Λογαριασμοί ρεύματος: Πώς θα κινηθούν οι χρεώσεις τον Ιούλιο – Αύριο οι ανακοινώσεις από τους παρόχους - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Λογαριασμοί ρεύματος: Πώς θα κινηθούν οι χρεώσεις τον Ιούλιο – Αύριο οι ανακοινώσεις από τους παρόχους

Logariasmoi revmatos: Pos tha kinithoun oi chreoseis ton Ioulio – Avrio oi

Τις τιμές για τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας (ρεύματος και φυσικού αερίου) των καταναλωτών για τον μήνα Ιούλιο θα ανακοινώσουν το βράδυ της Τετάρτης οι πάροχοι.

Οι τελικές τιμές για τον Ιούλιο αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με αυτά του Ιουνίου ενδεχομένως και χαμηλότερα. Δηλαδή οι χρεώσεις εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν μεταξύ των 8 λεπτών ανά κιλοβατώρα και 16 λεπτών ανά κιλοβατώρα. Οι τιμές αυτές θα είναι μειωμένες από 4,7% έως και 16% έναντι 8,4 λεπτών και 19 λεπτών για τον τρέχοντα μήνα. Επίσης επισημαίνεται πως η τιμολογιακή πολιτική των παρόχων για τον μήνα Ιούλιο θα καθοριστεί και από την ξαφνική εκτίναξη στα 41 ευρώ ανά MWh που κατέγραψε το ΤΤF στις 15 Ιουνίου από τα 23 ευρώ ανά MWh που ήταν την 1η Ιουλίου.

Ποιοι φόροι επηρεάζουν την τιμή του ρεύματος 

Υπενθυμίζεται δε πως οι τιμές ρεύματος επηρεάζονται μεταξύ άλλων από τον φόρο επί της τιμής του TTF αλλά και από το τέλος ασφάλειας εφοδιασμού στα 2,5 ευρώ ανά MWh. Ο πρώτος φόρος αντιστοιχεί στο 5% της τιμής του φυσικού αερίου που αγοράζουν οι εταιρείες ενέργειας για την παραγωγή ρεύματος από τις μονάδες που καίνε το συγκεκριμένο καύσιμο. Και ο δεύτερος φόρος αφορά το τέλος που πληρώνουν όλοι οι ηλεκτροπαραγωγοί. Λόγω αυτών των δύο φόρων υπάρχει μια επιβάρυνση της τάξεως του 9 ευρώ με 10 ευρώ  ανά MWh.

Ρεύμα: Πώς διαμορφώνεται η τιμή στη χώρα μας

Σημαντική αύξηση της τάξεως του 40% καταγράφει σήμερα η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας σε σχέση με χθες, αγγίζοντας σχεδόν τα επίπεδα των 90 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Όπως μεταδίδει το https://euenergy.live/ η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας διαμορφώνεται στα 89,76 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Υπενθυμίζεται πως οι τιμές στην ελληνική χονδρική αγορά για το πρώτο 15μερο  του Ιουνίου υποχώρησαν στα 85,2 ευρώ ανά μεγαβατώρα  από 105, 59 ευρώ τον Μάιο  και 120,44 ευρώ τον Απρίλιο. Επίσης επισημαίνεται πως έως σήμερα θέτει σε δημόσια διαβούλευση η ΡΑΑΕΥ τις προτάσεις για την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου της αγοράς ηλεκτρισμού μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων στήριξης για την ενέργεια

 

Από το Blogger.