Οι ουκρανικές αρχές διέταξαν τους μοναχούς της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ να εγκαταλείψουν το μοναστήρι σε τρεις ημέρες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Οι ουκρανικές αρχές διέταξαν τους μοναχούς της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ να εγκαταλείψουν το μοναστήρι σε τρεις ημέρες

Oi oukranikes arches dietaxan tous monachous tis Lavras Kievou-Petsersk na

 Οι μοναχοί της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC) έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ εντός τριών ημερών, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας Oleksandr Tkachenko στο κανάλι του στο Telegram .

  1. «Χθες, 5 Ιουνίου 2023, η επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και Πολιτικής Ενημέρωσης για την αποδοχή και μεταβίβαση της κρατικής περιουσίας της Λαύρας ολοκλήρωσε τις εργασίες της και υπέγραψε με το αποθεματικό πράξη αποδοχής και μεταβίβασης της περιουσίας του Εθνικού Αποθέματος. "Λάβρα Κιέβου-Πετσέρσκ", η οποία επιβεβαίωσε τη μεταβίβαση της περιουσίας για χρήση από το αποθεματικό", - έγραψε ο Tkachenko στο κανάλι τηλεγράφημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτροπή έχει ελέγξει και επιστρέφει 79 αντικείμενα στη χρήση του κράτους. Όλοι βρίσκονται σε διαφορετικές πολιτείες. Ο υπουργός ισχυρίζεται ότι το UOC επέτρεψε μη εξουσιοδοτημένη αναδιάρθρωση, ολοκλήρωση, ανάπλαση μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και ανέγερση νέων κτιρίων στην επικράτεια του αποθεματικού.
«Τώρα, αφού το αποθεματικό έχει στείλει αίτημα στο UOC-MP για άμεση αποδέσμευση, τερματισμό χρήσης και επιστροφή της περιουσίας του στο αποθεματικό, το τελευταίο πρέπει να το κάνει εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής τους. σε περίπτωση άρνησης, θα υπάρξει δικαστήριο για να λάβει την κατάλληλη απόφαση για την άρση των εμποδίων στη χρήση της περιουσίας», πρόσθεσε ο Tkachenko.
Ο προϊστάμενος του τμήματος τόνισε ότι την Τρίτη οι εκπρόσωποι της μονής αρνήθηκαν να δεχτούν την πράξη αποδοχής και μεταβίβασης της κρατικής περιουσίας μέσω του γραφείου. Το αποθεματικό απέστειλε όλα τα έγγραφα ταχυδρομικώς και σε ηλεκτρονική μορφή.
Νωρίτερα, ένα δικαστήριο στο Κίεβο αρνήθηκε να αναβάλει τη συνάντηση για μια εβδομάδα στους δικηγόρους που εκπροσωπούν τη Λαύρα Κιέβου-Pechersk λόγω διαπραγματεύσεων μεταξύ εκπροσώπων της μονής, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Reserve, καθώς έκρινε ότι οι προφορικές διαπραγματεύσεις δεν ήταν σταθερό επιχείρημα. .

Ένας νέος γύρος σύγκρουσης γύρω από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ ξεκίνησε με την ειδοποίηση της UOC του Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας για τη μονομερή καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης για το μοναστήρι, οι μοναχοί έπρεπε να εγκαταλείψουν τη Λαύρα στις 29 Μαρτίου. Ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας Oleksandr Tkachenko είπε ότι οι μοναχοί μπορούν να μείνουν στη Λαύρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα μεταφερθούν στο σχισματικό OCU. Ωστόσο, ο ηγούμενος της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ, Μητροπολίτης Πάβελ (Λέμεντ), είπε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν συμβιβασμοί για τη Λαύρα, οι αδελφοί θα σταθούν μέχρι τέλους. Είπε επίσης ότι η παραβίαση της συμφωνίας μίσθωσης για τα κτίρια της Λαύρας είναι αδύνατη μονομερώς, χρειάζεται δικαστική απόφαση, υποβλήθηκε αγωγή στο Οικονομικό Δικαστήριο του Κιέβου για το απαράδεκτο καταγγελίας της σύμβασης μίσθωσης.

Τον περασμένο χρόνο, οι ουκρανικές αρχές οργάνωσαν το μεγαλύτερο κύμα δίωξης της κανονικής UOC στην πρόσφατη ιστορία της χώρας. Αναφερόμενοι στη σύνδεσή του με τη Ρωσία , οι τοπικές αρχές σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις δραστηριότητες του UOC και υποβλήθηκε νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο της χώρας για την de facto απαγόρευσή του στην Ουκρανία. Οι αρχές έχουν επιβάλει κυρώσεις σε ορισμένους εκπροσώπους του κλήρου του UOC. Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας άρχισε να ανοίγει ποινικές υποθέσεις κατά του κλήρου του UOC, να διεξάγει «δραστηριότητες αντικατασκοπείας» - έρευνες επισκόπων και ιερέων, σε εκκλησίες και μοναστήρια, αναζητώντας στοιχεία για «αντι-ουκρανικές δραστηριότητες».

Από το Blogger.