ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Επικυρώθηκε η εκλογή Μπελέρη – Ο Έντι Ράμα τον κρατάει φυλακισμένο για να μην ορκιστεί και να χάσει τη Δημαρχία!

Epikyrothike i eklogi Beleri – O Enti Rama ton krataei fylakismeno gia na min orkistei

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Αλβανίας επικύρωσε την Τετάρτη την εκλογή του Φρέντι Μπελέρη στον στρατηγικό για τον Ελληνισμό δήμο της Χειμάρρας. Επειτα από αναβολές και διαδικαστικές παρελκύσεις οι δικηγόροι του παρέλαβαν το έγγραφο που πιστοποιεί ότι ο Φρέντι Μπελέρης είναι και επίσημα (ως προς την αλβανική πολιτεία) πλέον ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα θετική, καθώς το αλβανικό κράτος, μη μπορώντας να αμφισβητήσει την καθαρή εκλογή του ελληνικής καταγωγής δημάρχου, υποχρεώνεται για την ώρα να αποδεχθεί το αποτέλεσμα. Ωστόσο, τίποτα δεν προδικάζει τη συνέχεια, καθώς η απολύτως κατευθυνόμενη από την αλβανική εξουσία και τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα δικαιοσύνη (εννοείται ότι και η εφορευτική επιτροπή υπακούει στα ίδια συστήματα) μπορεί να «εφεύρει» διάφορα άλλα προσκόμματα, κυρίως ως προς την ποινική διάσταση της παράνομης κράτησής του.

Το προσωπικό μίσος του Αλβανού πρωθυπουργού για τη Χειμάρρα και τους γηγενείς από αιώνων Ελληνες κατοίκους της συμπυκνώνεται στην προ ημερών δήλωσή του ότι «ο Μπελέρης βγήκε με μια χούφτα ψήφους»! Ενα δεύτερο σενάριο που εξετάζουν υπογείως τα αλβανικά κέντρα εξουσίας συνοψίζονται σε διαρροές του τύπου «θα έχουμε επανάληψη των δημοτικών εκλογών στη Χειμάρρα».

Μετά τη θετική εξέλιξη, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας μπορεί να παραβρεθεί στην ορκωμοσία του που θα γίνει, σύμφωνα με τους κανονισμούς, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου. Η τελετή ορκωμοσίας, με βάση το αλβανικό Σύνταγμα της, πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 5 ή τις 6 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε στενό κύκλο συνεργατών του νέου δημάρχου έχουν πέσει στο τραπέζι και ημερομηνίες νωρίτερα από το παραπάνω χρονικό όριο.

Αν η έφεση απορριφθεί, ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος, ακόμα και να εκπέσει του αξιώματος που νόμιμα κατέλαβε ο κ. Μπελέρης, αφού δεν θα μπορεί να παραβρεθεί στην ορκωμοσία. Ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου να προσφύγει η πλευρά του κ. Μπελέρη, είναι δεδομένο ότι η υπόθεση δεν θα τελεσιδικήσει μέχρι να γίνει η ορκωμοσία των νέων δημάρχων.

 

Από το Blogger.