Ανησυχία επικρατεί Στην ΝΔ για την ξαφνική δημοσκοπική εκτίναξη των «Σπαρτιατών»: Αστάθμητος παράγοντας που δεν είχαν υπολογίσει - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Ανησυχία επικρατεί Στην ΝΔ για την ξαφνική δημοσκοπική εκτίναξη των «Σπαρτιατών»: Αστάθμητος παράγοντας που δεν είχαν υπολογίσει

Anisychia epikratei Stin  ND gia tin xafniki dimoskopiki ektinaxi ton

Ανησυχία επικρατεί στο εκλογικό επιτελείο της ΝΔ, όχι γιατί υπάρχει κάτι που να αμφισβητεί την άνετη επικράτηση της στις εκλογές στις 25 Ιουνίου αλλά επειδή ξεφυτρώνουν από το πουθενά συνεχώς καινούργιες παράμετροι και μεταβλητές που μπορούν να προκαλέσουν μετεκλογικούς «πονοκεφάλους» σε ό,τι αφορά την αυτοδυναμία και ειδικότερα το εύρος της.

Για την ακρίβεια, στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις φαίνεται πως εμφανίστηκε ένα επιπλέον «διπλό» πρόβλημα με δύο από τα λεγόμενα μικρά κόμματα τα οποία θα μπορούσαν να μπουν και αυτά στη Βουλή, προστιθέμενα στα υπόλοιπα τα οποία δημοσκοπικά τουλάχιστον θεωρείται σίγουρο ότι θα εισέλθουν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κομμάτων σε εννέα!

Εμφανίστηκε λοιπόν δημοσκόπηση κατά την οποία το ΜέΡΑ 25 του Γιάννη Βαρουφάκη εισέρχεται στην Βουλή με ποσοστό 3,3%, σύμφωνα με την Μetron Analysis. Δεν έχει υπάρξει άλλη με τέτοιο εύρημα και θα φανεί τις επόμενες ημέρες εάν αυτό θα συνεχιστεί να φαίνεται.

 

Πάντως ακόμα κι αυτό δεν είναι κάτι που τρομάζει τη Νέα Δημοκρατία.

Αυτό που την τρομάζει είναι το κόμμα «Σπαρτιάτες» που έλαβε στήριξη από τον Ηλία Κασιδιάρη και αυτό γιατί μέσα σε περίπου έξι μέρες από εκεί που δεν υπήρχε δημοσκοπικά πλέον λαμβάνει ποσοστά της τάξεως του 1,8% με σαφή τάση για περαιτέρω άνοδο.

Το ενδιαφέρον εδώ πέρα είναι πως το κόμμα εμφανίστηκε με αυτό το μη αμελητέο ποσοστό, χωρίς τα άλλα δεξιά μικρά κόμματα, όπως το «Νίκη» και η «Ελληνική Λύση» να χάνουν την θέση τους στην Βουλή.

Εν τέλει αυτό που υπολείπεται για να Μπουν οι «Σπαρτιάτες» στην Βουλή είναι ένα ποσοστό της τάξεως του 1,2%.

Αν μέσα σε έξι μέρες το κόμμα αυτό λαμβάνει ποσοστό 1,8%, τότε με αυτό το ρυθμό ανόδου, εάν αυτός συνεχιστεί, το 1,2% μπορεί να καλυφθεί πολύ εύκολα τις επόμενες 10 ημέρες.

Θεωρητικά, αυτό μπορεί να βρεθεί συμπιέζοντας ποσοστά από κόμματα εκτός Βουλής και να διατηρηθεί η είσοδος των προαναφερόμενων δεξιών κομμάτων στην Βουλή πράγμα που σημαίνει ότι τότε αυτή θα είναι είτε οκτακομματική είτε εννιακομματική.

Με λίγα λόγια όλα είναι δυνατά και όλα θα κριθούν σε λεπτομέρειες και αστάθμητους παράγοντες που δεν μπορούν να ελεγχθούν.

Ήδη στο ενδεχόμενο οκτακομματικής Βουλής το πράγμα «στραβώνει» πολύ για τη Νέα Δημοκρατία, στο ενδεχόμενο δε μίας εννιακομματικής Βουλής γίνεται ανεξέλεγκτο…

Πρώτη φορά διεξάγονται εθνικές εκλογές σε τόσο ρευστό πολιτικό τοπίο με τόσες δυνητικές πολιτικές εκπλήξεις.

 

Από το Blogger.