Η ρωσική Αεροπορία έπληξε τα κέντρα διοίκησης και επικοινωνιών των ουκρανικών ταξιαρχιών Οι δυνάμεις του Κιέβου «πέφτουν» σε «τοίχο» σε Ζαπορίζια και Μπάκχμουτ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Η ρωσική Αεροπορία έπληξε τα κέντρα διοίκησης και επικοινωνιών των ουκρανικών ταξιαρχιών Οι δυνάμεις του Κιέβου «πέφτουν» σε «τοίχο» σε Ζαπορίζια και Μπάκχμουτ

 

I rosiki Aeroporia eplixe ta kentra dioikisis kai epikoinonion ton oukranikon

Σταθερά παραμένουν στο σύνολό τους τα μέτωπα της Ζαπορίζια και του Μπάκχμουτ με τους Ρώσους να ελέγχουν την κατάσταση παρά τις συνεχείς επιθέσεις των Ουκρανών, τις οποίες αναχαιτίζουν προκαλώντας τους σημαντικές απώλειες.

Κάποιες τοπικές επιτυχίες σε κάποιους οικισμούς έχουν να παρουσιάσουν οι ουκρανικές δυνάμεις αλλά επιτεύχθηκαν με βαρύ φόρο αίματος και δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν οι Ρώσοι υποχώρησαν λόγω αδυναμίας ή βάσει σχεδίου για να οδηγήσουν τους Ουκρανούς σε μεμονωμένες «kill zones» κάτι το οποίο εφαρμόζουν τακτικά και με επιτυχία από τις 4 Ιουνίου όταν και ξεκίνησε η ουκρανική αντεπίθεση.

Η ρωσική Αεροπορία πάντως τη νύχτα χτύπησε τα κέντρα διοίκησης και επικοινωνιών των ουκρανικών ταξιαρχιών που συμμετέχουν στις επιθετικές ενέργειες σε Ζαπορίζια και Μπάκχμουτ.

Συγκεκριμένα έπληξε το κέντρο διοίκησης της 47ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας κοντά στο Ορέκχοβο, στην Ζαπορίζια.

Στο Κίροβο πάλι στην Ζαπορίζια, έπληξε το κέντρο επικοινωνιών της 65ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.

Στις περιοχές Raï-Alexandrovka, Predtechino στο Μπάκχμουτ και στην Malaya Tokmashka στην Ζαπορίζια επλήγησαν τα κέντρα διοικήσεως της 10της Ορεινής Ταξιαρχίας όπως επίσης και τα κέντρα διοίκησης και επιτήρησης της 3ης Ταξαιρχίας Εφόδου και της 15ης Ταξιαρχίας.

Η ρωσική Αεροπορία επιχειρεί να εξαρθρώσει τα κέντρα συντονισμού των Ουκρανών προφανώς στα πλαίσια κάποιας ρωσικής αντεπίθεσης.

Θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Σε όποια σημεία του μετώπου στην Ζαπορίζια υποχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις έχουν οχυρωθεί στην πρώτη ενδιάμεση αμυντική γραμμή, η αλλιώς στη στρατιωτική ορολογία στην εναλλακτική γραμμή άμυνας.

Όλα αυτά δείχνουν πως υπάρχει πίεση στις ρωσικές δυνάμεις όπως ήταν αναμενόμενο αλλά δεν έχει συμβεί κάτι εντυπωσιακό. Όσο περνάει ο χρόνος χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα το μειονέκτημα θα το έχουν οι δυνάμεις του Κιέβου.

 Pronews.gr

Από το Blogger.