Προειδοποίηση Μαρουσάκη Ραγδαία επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο με επικίνδυνες καταιγίδες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Προειδοποίηση Μαρουσάκη Ραγδαία επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο με επικίνδυνες καταιγίδες

 

Proeidopoiisi  Marousaki  Ragdaia epideinosi tou kairou to Savvatokyriako me epikindynes kataigides

Διάλειμμα στο καλοκαιρινό σκηνικό των τελευταίων ημερών θα είναι το προσεχές Σαββατοκύριακο, μιας και η αστάθεια του καιρού θα είναι γενικευμένη, με μπόρες και δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Η προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Το Σάββατο θα είναι καλύτερο καιρικό, με την Κυριακή να είναι και η πιο δύσκολη ημέρα.


Από το κύμα καταιγίδων αναμένεται να επηρεαστει και η Αττική, αλλά και η Θεσσαλονίκη.


Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο site του, marousakis.gr, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο τοπικά ισχυρές καταιγίδες παραθέτοντας χάρτες, με τις περιοχές.


«Με τις ασταθείς αέριες μάζες να μη λένε να απομακρυνθούν από τη χώρα μας, αναμένεται να κυλήσουν και οι επόμενες αρκετές ημέρες με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικά ισχυρών και επικίνδυνων καταιγίδων.


Μια νέα πυροδότηση της αστάθειας αναμένεται το Σαββατοκύριακο αλλά και στις αρχές της άλλης εβδομάδας προκαλώντας ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες σε πολλές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού αλλά και του δυτικού και βόρειου Αιγαίου», αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλώνονται στον ηπειρωτικό κορμό κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών, ενώ μέσα στη νύχτα αλλά και κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών θα επηρεάζουν θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.


«Αυτό συμβαίνει διότι μέσα στην ημέρα η ξηρά αποθηκεύει μεγάλα ποσά θερμότητας ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί οι θαλάσσιες εκτάσεις εμφανίζονται πιο θερμές με αποτέλεσμα τα φαινόμενα αυτά αστάθειας να μετατοπίζονται προς τα εκεί διότι για να δημιουργηθούν και να συντηρηθούν στην εποχή την οποία βρισκόμαστε χρειάζονται αυτή τη θερμότητα σε συνδυασμό με τον ψυχρότερο αέρα στα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας», προσθέτει.


Καταιγίδες επικίνδυνες και για την ανθρώπινη ζωή

Όπως χαρακτηριστικά λέει, «τα φαινόμενα αστάθειας μπορεί χρονικά να μην έχουν μεγάλη διάρκεια, σε τοπικό επίπεδο όμως μπορεί να προκαλέσουν πολλά και σημαντικά προβλήματα ακόμη και απώλεια ανθρώπινης ζωής. Αυτό οφείλεται στην εκδήλωση των κεραυνών οι οποίοι εξαιτίας της έντονης αστάθειας εμφανίζουν μεγάλη ισχύ αλλά και συχνότητα».


Συμβουλεύει δε, πως θα πρέπει να απομακρυνόμαστε από θάλασσες και ακτές αλλά και από υψηλά σημεία αναζητώντας προστατευμένες περιοχές. Προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν και από το χαλάζι όπως και από τον μεγάλο όγκο νερού.


Από τις καταιγίδες πολύ πιθανόν να επηρεαστούν τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη.


Δείτε τους χάρτες:

Χάρτης βροχοπτώσεων το μεσημέρι του Σαββάτου

precipitation2 24

Χάρτης βροχοπτώσεων απόγευμα Κυριακής

precipitation2 32


Από το Blogger.