Τουρκία: Ο νέος τσάρος της οικονομίας συναντά τους τραπεζίτες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Τουρκία: Ο νέος τσάρος της οικονομίας συναντά τους τραπεζίτες

 

Tourkia: O neos tsaros tis oikonomias synanta tous trapezites

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μεχμέτ Σιμσέκ θα έχει την πρώτη του συνάντηση με κορυφαία τραπεζικά στελέχη της χώρας την επόμενη εβδομάδα, αναφέρουν πηγές που επικαλείται το Bloomberg.


Η συνάντηση, που φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν οι εικασίες ότι το νέο οικονομικό επιτελείο θα αναθεωρήσει σειρά μέτρων που λήφθηκαν πριν από τις προεδρικές εκλογές με σκοπό να διατηρηθεί σταθερή η λίρα. Πιθανώς πρόκειται για θέμα που θα βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας.


Ο Σιμσέκ επανήλθε στο υπουργικό συμβούλιο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού ο Τούρκος πρόεδρος εξασφάλισε άλλη μια πενταετή θητεία στον δεύτερο γύρο της 28ης Μαΐου. Η επιστροφή του πρώην στρατηγού της Merrill Lynch χαιρετίστηκε θερμά από τους επενδυτές, που αναμένουν σύγκλιση της Τουρκίας με πιο συμβατικές πολιτικές. Ο υπουργός είναι γνωστός για τη φιλική του στάση προς την αγορά.


Η συνάντηση θα γίνει με τράπεζες μέλη της Ένωσης Τραπεζών της Τουρκίας (TBB), είπαν οι πηγές υπό τον όρο ανωνυμίας καθώς τα σχέδια δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Το Υπουργείο Οικονομικών και η TBB αρνήθηκαν να σχολιάσουν.


Τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα σε πιθανές αλλαγές στη διοίκηση της κεντρικής τράπεζας. Ο σημερινός διοικητής Σαχάπ Καβτσιόγλου έχει ήδη δεχτεί αιτήματα του Ερντογάν για χαμηλό κόστος δανεισμού, παρά τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό.

Από το Blogger.