MQ-9A: Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση των τεσσάρων οπλισμένων Reaper στην Ολλανδία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

MQ-9A: Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση των τεσσάρων οπλισμένων Reaper στην Ολλανδία

MQ-9A: Oi IPA enekrinan tin polisi ton tessaron oplismenon Reaper stin Ollandia

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση τεσσάρων μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου MQ-9A Reaper Block 5 και σχετικού εξοπλισμού στην Ολλανδία.

Το κόστος της πώλησης υπολογίζεται περίπου στα 611 εκατομμύρια δολάρια και περιλαμβάνει «έως τρία φορητά συστήματα ελέγχου εδάφους MQ-9, έως 30 ενσωματωμένες συσκευές GPS/Inertial Navigation Systems, έως οκτώ AN/DAS-4 Multi-Spectral Targeting Systems και έως 20 ραντάρ Lynx AN/APY-8 Synthetic Aperture», αναφέρει η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Συνεργασίας της Αμυντικής Ασφάλειας (DSCA) των ΗΠΑ.

Τα drones της General Atomics θα υποστηρίζουν τις αποστολές πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης της Ολλανδίας. Το πρώτο οπλισμένο drone αναμένεται να αναπτυχθεί έως το 2026.

Η Ολλανδία έχει ήδη αεροσκάφη MQ-9A στο απόθεμά της και δεν θα δυσκολευτεί να προσαρμόσει τα συγκεκριμένα drones στις ένοπλες δυνάμεις της. Τα νέα drones θα φτάσουν στην ολλανδική Πολεμική Αεροπορία ήδη οπλισμένα. Ωστόσο, τα υπάρχοντα Reaper θα τροποποιηθούν σε οπλισμένα UAV.

Όπως είχε αναφέρει και το OnAlert, η Ολλανδία σχεδιάζει να οπλίσει τα τέσσερα MQ-9 που διαθέτει σε υπηρεσία με πυραύλους αέρος-εδάφους AGM-114 Hellfire (που ήδη εξοπλίζουν τα ελικόπτερα AH-64 της ολλανδικής ΠΑ) και κατευθυνόμενες βόμβες (GBU), τα οποία βρίσκονται ήδη στα ολλανδικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 Lightning II.

Πηγή: The Defense Post

 

Από το Blogger.