Μυρίζει μπαρούτι η Βαλτική: Ρωσία και NATO σε ταυτόχρονες ασκήσεις! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Μυρίζει μπαρούτι η Βαλτική: Ρωσία και NATO σε ταυτόχρονες ασκήσεις!

Myrizei barouti i Valtiki: Rosia kai NATO se taftochrones askiseis!


Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε ναυτικά γυμνάσια στη Βαλτική θάλασσα, μία ημέρα αφού οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ άρχισαν τις ετήσιες στρατιωτικές τους ασκήσεις στην ίδια περιοχή.


Στα γυμνάσια του ΝΑΤΟ, BALTOPS 23, συμμετέχουν 6.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων, 50 πλοία και περισσότερα από 45 αεροσκάφη, όπως ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ. Επίσης αυτή είναι η πρώτη φορά που η Φινλανδία συμμετέχει ως μέλος της Συμμαχίας.


«Αυτή η κορυφαία ετήσια άσκηση με επίκεντρο τη ναυτιλία στην περιοχή της Βαλτικής λαμβάνει χώρα από τις 4 έως τις 16 Ιουνίου και παρέχει μια μοναδική ευκαιρία εκπαίδευσης για την ενίσχυση της ικανότητας συνδυασμένης αντίδρασης που είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και της ασφάλειας στη Βαλτική Θάλασσα», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το τμήμα των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη-Αφρική.

 «Το BALTOPS 23 ξεκινά ως απτή ένδειξη δέσμευσης για συλλογική αμυντική ικανότητα σε όλη τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ. Συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις ασφαλείας του σήμερα και να προετοιμαζόμαστε για το αύριο, μέσω της διαλειτουργικότητας και της απρόσκοπτης ενσωμάτωσης στις επιχειρήσεις του πραγματικού κόσμου», σχολίασε ο Αντιναύαρχος Thomas Ishee, διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων STRIKFORNATO και του Έκτου Στόλου των ΗΠΑ.

Τα κράτη που συμμετέχουν είναι: το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Δανία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Ισπανία, η Σουηδία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την πλευρά του ο ρωσικός στρατός επεσήμανε ότι έως 40 πλοία25 αεροσκάφη και περίπου 3.000 στρατιωτικοί θα λάβουν μέρος στα γυμνάσια που διεξάγονται στη Βαλτική και τα οποία θα διαρκέσουν ως τις 15 Ιουνίου.

Από το Blogger.