Η Πολωνία θα αγοράσει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot από τις ΗΠΑ έναντι 15 δισεκ. δολαρίων - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Η Πολωνία θα αγοράσει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot από τις ΗΠΑ έναντι 15 δισεκ. δολαρίων

I Polonia tha agorasei systimata antiaeroporikis amynas Patriot apo tis IPA enanti 15 disek. dolarion

 

Η Πολωνία έχει υποβάλει αίτημα για να αποκτήσει έναντι τιμήματος 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων συστήματα ολοκληρωμένης αντιαεροπορικής άμυνας Patriot από τις ΗΠΑ, αποκάλυψε χθες Τετάρτη το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Η υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας που είναι αρμόδια για τις πωλήσεις όπλων στο εξωτερικό, η DSCA (Defense Security Cooperation Agency), εξήγησε πως η πώληση θα συμπεριλάβει ως και 48 συστήματα εκτόξευσης και ως και 644 πυραύλους PAC-3, καθώς και τα απαραίτητα ραντάρ και εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τη DSCA, το υπουργείο Εξωτερικών, από τη συγκατάθεση του οποίου εξαρτώνται οι εξαγωγές όπλων, ενέκρινε τη συναλλαγή.

«Η προτεινόμενη πώληση θα βελτιώσει τις δυνατότητες της Πολωνίας ως προς την αντιπυραυλική άμυνα και θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της Πολωνίας να εκσυγχρονίσει το υλικό της και να αυξήσει τη διαλειτουργικότητα με τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους», σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της υπηρεσίας.

Τα συστήματα Patriot έχουν σχεδιαστεί για να αναχαιτίζουν πυραύλους και αεροσκάφη ακόμη και αν κινούνται με πολύ υψηλές ταχύτητες. Οι συστοιχίες του συστήματος που αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία επαινούνται από το Κίεβο διότι αποδείχθηκαν πολύ αποτελεσματικές για την προστασία της πρωτεύουσας από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές με τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και ακόμη και υπερηχητικούς πυραύλους.

Από το Blogger.