Πριγκόζιν: Τέλος η ανταρσία στη Ρωσία Επιστρέφουμε στις βάσεις μας για να μη χυθεί ρωσικό αίμα» [pic] - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Πριγκόζιν: Τέλος η ανταρσία στη Ρωσία Επιστρέφουμε στις βάσεις μας για να μη χυθεί ρωσικό αίμα» [pic]

Prigkozin: Telos i antarsia sti Rosia Epistrefoume stis vaseis mas gia na mi chythei rosiko aima»  [pic]

Ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, έκανε δηλώσεις πριν λίγα λεπτά, μετά την επίτευξης συμφωνίας που έκανε με τον Λευκορώσο Πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο, σύμφωνα με την οποία σταματάει η πορεία των μισθοφόρων προς τη Μόσχα με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας από τις ρωσικές δυνάμεις και αρχές.

Ο Πριγκόζιν, όπως μεταδίδουν σχετικά κανάλια στο Telegram, είπε χαρακτηριστικά: «Επρόκειτο να διαλύσουν την Wagner. Ξεκινήσαμε στις 23 Ιουνίου την Πορεία της Δικαιοσύνης. Σε μια μέρα, φτάσαμε σχεδόν 200 χιλιόμετρα έξω από τη Μόσχα. Σε αυτό το διάστημα, δεν χύσαμε ούτε μια σταγόνα αίμα των μαχητών μας Τώρα, ήρθε η στιγμή που μπορεί να χυθεί αίμα. Γι’ αυτό, κατανοώντας την ευθύνη και για να μην χυθεί ρωσικό αίμα σε μία από τις δύο πλευρές, οι φάλαγγες και οι δυνάμεις επιστρέφουν πίσω στα στρατόπεδά μας, σύμφωνα με σχέδιο».

 

 

 

Τις σχετικές πληροφορίες μετέδωσαν τα πρακτορεία Tass και Ria Novosti. Μάλιστα το Ria Novosti αναφέρει ότι   μετά από επικοινωνία που είχε με τον Λευκορώσο πρόεδρο, ο Γεβγέν Πριγκόζιν αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε να σταματήσει το κίνημα της μισθοφορικής στρατιωτικής ομάδας Βάγκνερ, της οποίας ηγείται.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ ο Λευκορώσος πρόεδρος πρότεινε, επιπλέον, να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης. Να σημειωθεί ότι ο Λουκασένκο ήταν ο πρώτος από τους στενούς συμμάχους του Πούτιν με τους οποίους επικοινώνησε ο Ρώσος πρόεδρος. Έτσι λοιπόν ο πρόεδρος της Λευκορωσίας φέρεται να έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο και να έχει καταφέρει να πείσει τον ηγέτη της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner προκειμένου να σταματήσει η ένταση ανάμεσα σε εκείνον και τον Πούτιν.

Από το Blogger.