ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Αναμένεται διάγγελμα Πούτιν μετά την εξέγερση της Wagner

Anamenetai diangelma Poutin meta tin exegersi tis Wagner

 

Διάγγελμα αναμένεται να απευθύνει στους πολίτες ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την στάση κατά της ανώτατης ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης, που κήρυξε ο επικεφαλής της Wagner,  Γεβγκένι Πριγκόζιν. Την είδησε μετέδωσε πριν από λίγο το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου (24/6), ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης ανακοίνωσε πως προελαύνει στην περιοχή Ροστόφ δηλώνοντας πως οι μαχητές του είναι έτοιμοι να «καταστρέψουν τα πάντα»,

Στο μεταξύ, έχουν ήδη τεθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Μόσχα και τις περιφέρειες του Ροστόφ, που γειτονεύει με την Ουκρανία, και του Λίπετσκ.

«Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούν την ασφάλεια των κατοίκων της περιφέρειας (του Ροστόφ). Ζητώ από όλους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο αν είναι απόλυτα απαραίτητο», ανέφερε ο περιφερειάρχης του Ροστόφ Βασίλι Γκόλουμπεφ μέσω της πλατφόρμας Telegram.

 Την ίδια ώρα κινήσεις στρατευμάτων καταγράφονται γύρω από την Μόσχα, στον απόηχο αυτού που η Ρωσία ονομάζει εξέγερση του Γεβγκένι Πριγκόζιν και της Wagner:

Από το Blogger.