Klimakonetai i diamachi metaxy tou Vlantimir Poutin kai tis omadas  Wagner Syntoma tha echoume neo proedro» apantoun oi machites

 

Άμεση ήταν, το Σάββατο (24/06), η απάντηση της μισθοφορικής οργάνωσης της Wagner, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς είπε πως «σύντομα θα έχουμε νέο Πρόεδρο στη χώρα».

 

Συγκεκριμένα, μέσω μηνύματος στο Telegram, η Wagner απάντησε στο διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν ως εξής: «Ο Πούτιν έκανε λανθασμένη επιλογή. Τόσο το χειρότερο για αυτόν. Σύντομα θα έχουμε νέο Πρόεδρο».

 

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος σε διάγγελμά του απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιωτικούς και πολίτες που τάχθηκαν στο πλευρό του Πριγκόζιν είπε: «Όσοι παρασύρθηκατε σε αυτό, σας καλώ να σταματήσετε τις εγκληματικές σας ενέργειες».

Αντίστοιχα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, χαρακτήρισε τη στάση που κήρυξε ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν κατά της ανώτατης ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης «ένοπλη εξέγερση» και κάλεσε τους μαχητές της να μην υπακούσουν στις εντολές του επικεφαλής τους.