Κρήτη: 59χρονη πέθανε μέσα σε τομογράφο PET SCAN – Καταγγελία οτι δεν υπήρχε απινιδωτής για να την επαναφέρουν - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Κρήτη: 59χρονη πέθανε μέσα σε τομογράφο PET SCAN – Καταγγελία οτι δεν υπήρχε απινιδωτής για να την επαναφέρουν

Kriti: 59chroni pethane mesa se tomografo PET SCAN – Katangelia oti den

 Μεγάλη αναστάτωση έφερε στο ΠΑΓΝΗ ο θάνατος μιας 59χρονης γυναίκας την ώρα που βρισκόταν στο PET SCAN του νοσοκομείου για τη διενέργεια εξέτασης.

Η άτυχη γυναίκα, η υγεία της οποίας ήταν αρκετά επιβαρυμένη, “έσβησε” την ώρα που ολοκληρωνόταν η εξέταση στην οποία υποβαλλόταν στον ειδικό τομογράφο σύμφωνα με το Nea Kriti

Γιατροί και αναισθησιολόγος προέτρεξαν να την προλάβουν πριν “φύγει” προσπαθώντας να την ανατάξουν, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, καθώς η γυναίκα είχε ήδη “σβήσει”.

Σημειώνεται ότι στον χώρο όπου βρίσκεται ο τομογράφος (PET SCAN) του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής δεν υπήρχε απινιδωτής, κάτι που είναι άκρως απαραίτητο για τις προσπάθειες ανάνηψης όπως στην περίπτωση της 59χρονης, ούτε όμως και μόνιτορ, πιεσόμετρα και οξύμετρα, χρήσιμα “εργαλεία” επίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον θάνατο της γυναίκας, που είχε καταγωγή από τη Μεσαρά, κινητοποιήθηκε ο αρμόδιος μηχανισμός του νοσοκομείου ώστε να μεταφερθούν στο συγκεκριμένο τμήμα όλα τα απαραίτητα μέσα, και φυσικά απινιδωτής, κάτι που είχε ζητηθεί και στο παρελθόν να γίνει, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Δυστυχώς ο θάνατος της γυναίκας έγινε η αιτία να κινητοποιηθεί τώρα ο μηχανισμός, ωστόσο για την 59χρονη ήταν ήδη αργά.

Δημήτρης Βρύσαλης: «Προτού ανοίξει ένα τμήμα θα πρέπει να υπάρχουν τα πάντα»

«Θεωρητικά» θα μπορούσε να είχε σωθεί η γυναίκα με τη χρήση απινιδωτή, ωστόσο η υγεία της ήταν πολύ επιβαρυμένη και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν υπήρχαν και πολλές ελπίδες να κρατηθεί στη ζωή μετά την ανακοπή που υπέστη.

Τα παραπάνω δήλωσε στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης, ο οποίος πάντως υπογράμμισε ότι «προτού ανοίξει ένα τμήμα θα πρέπει να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα όργανα», καθώς και το προσωπικό, κάτι που δεν έχει γίνει στην προκειμένη περίπτωση, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα - όπως και τόσα άλλα - λειτουργεί με ελλιπές προσωπικό. Μάλιστα, όπως είπε, στο τμήμα PET SCAN δεν υπάρχει καν απογευματινή βάρδια.

Από το Blogger.