Ο Τραμπ έχει 600 εμπορικά σήματα κατωχυρωμένα παγκοσμίως ― τα περισσότερα στην Κίνα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Ο Τραμπ έχει 600 εμπορικά σήματα κατωχυρωμένα παγκοσμίως ― τα περισσότερα στην Κίνα

 

O Trab echei 600 emporika simata katochyromena pagkosmios ― ta perissotera stin Kina

Στην Τουρκία έχει κατοχυρωμένα 18 εμπορικά σήματα

Των Kavya Gupta και Kyle Mullins

Ο πρώην πρόεδρος έδωσε για πρώτη φορά μια λεπτομερή απογραφή της παγκόσμιας αυτοκρατορίας του εμπορικού σήματός του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κάνει μεγάλα έργα μόνο σε έναν μικρό αριθμό χωρών, αλλά έχει επιδιώξει να προστατεύσει το όνομα και το εμπορικό σήμα του σε κάθε ήπειρο εκτός από την Ανταρκτική. Ο επικρατέστερος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έχει εξασφαλίσει περίπου 600 εμπορικά σήματα σε 87 χώρες, εδάφη και διεθνείς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων τόσο των συμμάχων όσο και των αντιπάλων των ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η χώρα με τα περισσότερα κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα δεν είναι η χώρα της οποίας ηγήθηκε επί τέσσερα χρόνια, αλλά εκείνη στην οποία επιτίθεται συνεχώς, η Κίνα. Ο Τραμπ και οι εταιρείες του κατέχουν 119 εμπορικά σήματα στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς και άλλα 21 στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάο (αμφότερα ελέγχονται από την Κίνα) σε σύγκριση με 56 στις ΗΠΑ.

Μετά τις δύο μεγαλύτερες υπερδυνάμεις του κόσμου, ο Τραμπ κατέχει τα περισσότερα εμπορικά σήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο (33), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (31), τον Καναδά (19), την Τουρκία (18), την Ευρωπαϊκή Ένωση (17), τον Παναμά (16), τη Δομινικανή Δημοκρατία (13) και την Ινδονησία (12).

Το χαρτοφυλάκιο πνευματικής ιδιοκτησίας ιδιοκτησίας του Τραμπ φτάνει σχεδόν σε κάθε περιοχή στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σημαντικά γεωπολιτικά συμφέροντα.

Έχει 10 εμπορικά σήματα στη Νότια Κορέα, της οποίας ο πολεμοχαρής βόρειος γείτονας μόλις φέρεται να εκτόξευσε έναν ακόμη διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Έχει έξι εμπορικά σήματα στη Ρωσία, η οποία που διεξάγει επί του παρόντος έναν αιματηρό πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, όπου ο Τραμπ έχει άλλα τρία, ενώ έχει εμπορικά σήματα σε αντιπάλους που έχουν υποστεί βαριές κυρώσεις, όπως η Κούβα, το Ιράν και η Βενεζουέλα.

Ακόμη, ο Τραμπ έχει τρία εμπορικά σήματα κατοχυρωμένα στην Ταϊβάν, η οποία μπορεί να χρειαστεί τη βοήθεια των ΗΠΑ σε περίπτωση εισβολής της Κίνας – όπου, και πάλι, ο Τραμπ έχει περισσότερα εμπορικά σήματα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στη Γη.

Εκπρόσωποι του Οργανισμού Τραμπ δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Πηγή: Forbes

Από το Blogger.