Τζόρτζια Μελόνι: Το μεταναστευτικό πρέπει να τύχει ομόφωνης διαχείρισης στην πηγή του - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Τζόρτζια Μελόνι: Το μεταναστευτικό πρέπει να τύχει ομόφωνης διαχείρισης στην πηγή του

Tzortzia Meloni: To metanasteftiko prepei na tychei omofonis diacheirisis stin pigi tou

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε σήμερα στη Ρίγα με τον Λετονό ομόλογό της Κρισιάνις Κάρινς. «Η Λετονία έχει εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, η συζήτηση για πρωτογενή μεταναστευτικά ρεύματα αντί για δευτερογενή είναι πιο εύκολη», δήλωσε η Μελόνι.

 

«Το μεταναστευτικό πρέπει να τύχει ομόφωνης διαχείρισης στην πηγή του διότι είμαστε διαφορετικά έθνη. Αν εργαστούμε μαζί για να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση δίνοντας ίσα δικαιώματα σε όποιον έρχεται να ζήσει στις χώρες μας, όταν οι ροές τυχαίνουν της πρέπουσας διαχείρισης, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το όλο αυτό θέμα», πρόσθεσε η Μελόνι μετά τη συνάντηση με τον Λετονό πρωθυπουργό.

 

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «η Ουκρανία θα είναι στο επίκεντρο της συνόδου του ΝΑΤΟ του Βίλνιους, μαζί με την πολιτική άμυνας και ασφάλειας» και εξήγησε ότι «οι θέσεις της Ιταλίας και της Λετονίας, ουσιαστικά, είναι ταυτόσημες με απόλυτη στήριξη της Ουκρανίας και καταβολή προσπάθειας ώστε η Ευρώπη να μπορέσει να επενδύσει περισσότερο στην ασφάλεια και στην άμυνά της».

 

Από το Blogger.