Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών θα επιτρέπονται στην Ελλάδα. - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών θα επιτρέπονται στην Ελλάδα.

O  Kyriakos Mitsotakis anakoinose oti oi gamoi ton omofylon zevgarion tha

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών θα επιτρέπονται στην Ελλάδα. 

 

«Οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών θα αποτελέσουν πραγματικότητα και είναι μέρος της στρατηγικής μας» είπε χαρακτηριστικά στο Bloomberg για το θέμα αυτό ο Έλληνας πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη».

 

Όπως σημειώνει το Bloomberg η Ελλάδα κατέγραψε άλμα πέντε θέσεων στην κατάταξη της οργάνωσης ILGAEurope σχετικά με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην Ευρώπη, ξεπερνώντας χώρες όπως η Βρετανία και η Γερμανία.

 

Την ανακοίνωση του πρωθυπουργού την χαιρέτισε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, με την οποία τονίζει ότι καλωσορίζει τον Κ.Μητσοτάκη «στην σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα». 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

 

«Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του σχεδιάζει να νομιμοποιήσει τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Τον καλωσορίζουμε στην σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Διότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο και το δικαίωμα τεκνοθεσίας, ένα χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2022, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι “δεν είναι η κατάλληλη στιγμή”.

 

 Περιμένουμε τώρα να δούμε αν και πότε θα βρει η κυβέρνηση της ΝΔ “την κατάλληλη στιγμή”. Και δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε καθημερινά μαζί με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα για να γίνει άμεσα πράξη αυτό το αναγκαίο και αυτονόητο βήμα».

 

Από το Blogger.