Στα ύψη ο υδράργυρος την ερχόμενη εβδομάδα – Πού θα χτυπήσει «κόκκινο» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Στα ύψη ο υδράργυρος την ερχόμενη εβδομάδα – Πού θα χτυπήσει «κόκκινο»

Sta ypsi o ydrargyros tin erchomeni evdomada – Pou tha chtypisei «kokkino»

 Έως και 42 βαθμούς αναμένεται να σκαρφαλώσει ο υδράργυρος την ερχόμενη εβδομάδα, με ένα κύμα καύσωνα να βρίσκεται προ των πυλών.

Μπορεί το Σαββατοκύριακο να υπάρξει μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με σήμερα, ωστόσο από την ερχόμενη εβδομάδα οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για κύμα καύσωνα που θα σαρώσει τη χώρα και ενδεχομένως θα διαρκέσει έως και 10 ημέρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από το Σάββατο έως τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 34 – 36°C.

Η Τρίτη θα είναι μια μεταβατική ημέρα καθώς το θερμόμετρο θα δείξει έως 38°C, ενώ από την Τετάρτη 12 Ιουλίου ξεκινάει ο καύσωνας με θερμοκρασίες 40 – 42°C.

Στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές υπάρχει η πιθανότητα για ακόμα μεγαλύτερες θερμοκρασίες, ενώ η διάρκεια του καύσωνα είναι άγνωστη, αν και τα στοιχεία δείχνουν ότι θα είναι παρατεταμένη.

Sta ypsi o ydrargyros tin erchomeni evdomada – Pou tha chtypisei «kokkino»

 Πού «άγγιξε» ο υδράργυρος τους 39 βαθμούς

Χθες, Πέμπτη, καταγράφηκαν υψηλές θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμη και τους 38,7 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές με τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες ήταν η Αργολίδα (Κρανίδι – 38.7°C), η Φωκίδα (Άμφισσα – 36.8°C), το Ηράκλειο (Γόρτυνα Ηρακλείου – 36.7°C), η Πέλλα (Γιαννιτσά – 36.6°C) και η Αττική (Χαροκόπειο Καλλιθέας – 36.5°C).

Από το Blogger.