Παραλίγο «θερμό επεισόδιο» πάνω από τη Συρία – Ρωσικά αεροσκάφη παρενόχλησαν αμερικανικά drones - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Παραλίγο «θερμό επεισόδιο» πάνω από τη Συρία – Ρωσικά αεροσκάφη παρενόχλησαν αμερικανικά drones

Paraligo «thermo epeisodio» pano apo ti Syria – Rosika aeroskafi

Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη παρενόχλησαν χθες Πέμπτη αμερικανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs) που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, σύμφωνα με το οποίο επρόκειτο για το δεύτερο συμβάν αυτής της φύσης μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες.

 

«Τα [ρωσικά] στρατιωτικά αεροσκάφη επέδειξαν επικίνδυνη και μη επαγγελματική συμπεριφορά», ανέφερε ο υποπτέραρχος Αλέξις Γκρίνκεουιτς της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ρωσικά μαχητικά «έριξαν φωτοβολίδες μπροστά στα drones και πέταξαν επικίνδυνα κοντά, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων» αεροσκαφών, ανέφερε ο αμερικανός ανώτερος αξιωματικός.

 

Μια ημέρα νωρίτερα, πάντα σύμφωνα με τον υποπτέραρχο, ρωσικά μαχητικά επίσης πέταξαν φωτοβολίδες στην πορεία αμερικανικών MQ-9, ενώ ρώσος χειριστής ενεργοποίησε τη μετάκαυση των κινητήρων του μπροστά σε ένα από τα UAVs.

 

Νωρίτερα φέτος, οι ΗΠΑ κατήγγειλαν ότι ρωσικό μαχητικό συγκρούστηκε εσκεμμένα με τον κινητήρα αμερικανικού UAV πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, προκαλώντας την πτώση του. Η Μόσχα αποποιήθηκε κάθε ευθύνη.

 

Από το Blogger.