Τουρκικά ΜΜΕ: Η Άγκυρα συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τα F-16 Βlock-70 - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Άγκυρα συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τα F-16 Βlock-70

Tourkika MME: I Agkyra synechizei na endiaferetai gia ta F-16 Vlock-70

Ο Ερντογάν θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η Τουρκία συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τα F-16 Block-70, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ σημειώνονται ότι «τα F-35 είναι 5ης γενιάς και θα αντικαταστήσουν τα F-16. H Τουρκία είναι αποκλεισμένη από την συμπαραγωγή των F-35».

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης για το λόγο αυτό ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ αλλά και με παράγοντες της Βόρειο-Ατλαντικής Συμμαχίας προκειμένου να ανατρέψει το δυσάρεστο κλίμα για την Τουρκία. 

Σύμφωνα με το Haberturk,  «μέχρι σήμερα έχουν παραχθεί 4.500 F-16. 157 από αυτά τα  μαχητικά F-16 χρησιμοποιούνται από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Κάποιες εκδόσεις τους έχουν αποσυρθεί. Συνεχίζεται η παραγωγή των F-16 Βlock-70 για τα οποία ενδιαφέρεται η Τουρκία».

Για να καμφθεί η στάση των ΗΠΑ για τα F-16, ο Μπάιντεν έχει ζητήσει από την Τουρκία να τελειώσει το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και μάλιστα άμεσα, δηλαδή στη Σύνοδο του Βίλνιους, κάτι που φαίνεται πολύ δύσκολο.

Ο ανταποκριτής του Habertuk, στην Ουάσιγκτον ανέφερε πως «είναι ξεκάθαρες οι λέξεις που χρησιμοποιούν ο Λευκός Οίκος, το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με το ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Λένε “καλούμε την Τουρκία και την Ουγγαρία. Να εγκρίνετε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ”. Αυτό το επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία. Η κυβέρνηση Μπάιντεν περιμένει και ζητεί από την Τουρκία να εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».

Πηγή: liberal.gr

 

Από το Blogger.