Κραυγή αγωνίας από πολίτη που έχασε το σπίτι του: Πήρε από το δικαστήριο ημερομηνία ανακοπής πλειστηριασμού, αλλά το fund τον πρόλαβε - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Κραυγή αγωνίας από πολίτη που έχασε το σπίτι του: Πήρε από το δικαστήριο ημερομηνία ανακοπής πλειστηριασμού, αλλά το fund τον πρόλαβε

 

Kravgi agonias apo politi pou echase to spiti tou: Pire apo to dikastirio

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες για την ασύδοτη δράση των funds. Πολίτης κατήγγειλε πως έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό με δόλιο τρόπο, ενώ είχε ήδη προχωρήσει σε αίτηση ανακοπής.

 

Σύμφωνα με όσα είπε ο Κώστας Κορδεράς στο MEGA, το ακίνητό του στον Νέο Κόσμο πωλήθηκε σε πλειστηριασμό ενώ είχε ήδη δρομολογήσει ανακοπή της διαδικασίας με τον δικηγόρο του. Ο ίδιος διατηρούσε επιχείρηση, η οποία πήγαινε καλά, και είχε πάρει δάνειο από τρεις διαφορετικές τράπεζες. Ο κος Κώστας πλήρωνε τις δόσεις του δανείου και του είχαν απομείνει ακόμα 60.000 ευρώ για την αποπλήρωσή του, ωστόσο όταν «χτύπησε» η κρίση αδυνατούσε να πληρώσει και το ποσό του δανείου έφτασε τις 300.000 ευρώ.

 

Τον Απρίλιο του 2022 έλαβε την πρώτη ειδοποίηση πλειστηριασμού και η πρώτη του κίνηση ήταν να προχωρήσει σε ανακοπή της διαδικασίας.

 

«Την πρώτη ειδοποίηση την πήρα τον Απρίλιο του 2022. Πήγα κατευθείαν σε δικηγόρο, κάναμε ανακοπή και πήραμε παράταση για δικάσιμο τον Απρίλιο του 2026», δήλωσε ο κος Κώστας.

 

Ωστόσο, το δάνειο πέρασε στα χέρια των funds και το ακίνητο βγήκε σε πλειστηριασμό, με το σπίτι να πωλείται χωρίς να τον ειδοποιήσει κανείς.

 

«Τον Απρίλιο του 2023 το βγάλανε σε πλειστηριασμό χωρίς να με ειδοποιήσουν. Τον πλειστηριασμό τον κράτησε 2 ώρες, δεν πήγε κανείς. Ήταν μία εταιρεία fund από την Χίο, κράτησε τον πλειστηριασμό 10 – 12 το πρωί και 12:05 το πήρε κάποιος κύριος από τη Χίο», είπε.

 

Όπως εξήγησε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα στο MEGA, η διαδικασία του πλειστηριασμού δεν παγώνει παρά το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων προχωρούν σε ανακοπή πλειστηριασμού. Η συμβουλή της δικηγόρου ήταν πως ο κος Κώστας μπορεί να «μπλοκάρει» τον πλειστηριασμό του ακινήτου του ασκώντας ανακοπή μέσα σε 60 ημέρες από τη μεταγραφή της έφεσης.Από το Blogger.