Οι Ουκρανοί κατέλαβαν την πόλη Ουροζάιν στην Ζαπορίζια και ελπίζουν να προχωρήσουν προς Μελιτόπολη - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Οι Ουκρανοί κατέλαβαν την πόλη Ουροζάιν στην Ζαπορίζια και ελπίζουν να προχωρήσουν προς Μελιτόπολη

Oi Oukranoi katelavan tin poli Ourozain stin Zaporizia kai elpizoun na

Οι Ουκρανοί κατέλαβαν την μικρή πόλη Ουροζάιν την οποία θεωρούν σημαντική για να συνεχίσουν μία προέλαση προς την Μελιτόπολη.

Όμως πρέπει να τονιστεί πως το Ουροζάιν ακόμα βρίσκεται εκτός της πρώτης ρωσικής γραμμής άμυνας, την οποία θα πρέπει να διατρήσουν και εν συνεχεία άλλες δύο για να φτάσουν στην Μελιτόπολη, έχοντας ήδη χάσει 48.000 άνδρες σε δύο μήνες μαχών.

Ακόμα είναι νωρίς για να εκτιμηθεί εάν είναι από τις γνωστές παραπλανητικές υποχωρήσεις των Ρώσων ή κάτι βαθύτερο.

 

 

Σφοδρές μάχες λάμβαναν χώρα από χθες στην περιοχή Ουροζάιν στη Ζαπορίζια, με τους Ουκρανούς να ήθελαν με κάθε κόστος να ανακοινώσουν τη δεύτερη «νίκη» τους στη συγκεκριμένη περιφέρεια, μετά την πρόσφατη προώθησή τους στο Σταρομαγιόσκ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνδυασμένα αποσπάσματα της 35ης και της 37ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του Ουκρανικού Ναυτικού, υποστηριζόμενα από πυρά πυροβολικού της 55ης Ταξιαρχίας και άρματα μάχης της 1ης Ταξιαρχίας, οχυρώθηκαν στο βόρειο τμήμα της Ουροζάιν και έλαβαν θέσεις ώστε να αποκρούσουν τη ρωσική αντεπίθεση.

 

Μια αντεπίθεση που έλαβε χώρα αργότερα, με τους Ουκρανούς να την αποκρούουν κάνοντας χρήση βομβών διασποράς. Εν τέλει σήμερα ανακοίνωσαν την κατάληψη όλης της περιοχής.

Οι Ρώσοι έπληξαν την Οδησσό με οκτώ πυραύλους cruise Kalibr και δεκαπέντε drones καμικάζι Shahed καταστρέφοντας μεγάλες δεξαμενές καυσίμων στο λιμάνι της πόλης και αποθήκες δυτικού οπλισμού στο αεροδρόμιο του Σκόλνι.

Κατά την διάρκεια της νύχτας οι Ρώσοι έπληξαν και τις πόλεις της Χερσώνας και της Ζαπορίζια.

Σε ότι αφορά την ρωσική επίθεση στην Οδησσό πραγματοποιήθηκε κατά τρία κύματα. Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι… κατέριψαν όλους του πυραύλους και τα drones των ρωσικών δυνάμεων αλλά οι εικόνες και τα βίντεο δείχνουν άλλα πράγματα.

Μάλιστα ένας ουκρανικός α/α πύραυλος, απέτυχε να βρει τον στόχο του και κατέληξε να χτυπήσει μεγάλο εμπορικό κέντρο της Οδησσού, το οποίο και ισοπέδωσε ευτυχώς χωρίς θύματα καθώς ήταν κλειστό.

Οι Ρώσοι αναφέρουν τουλάχιστον δέκα πλήγματα κατά ουκρανικών στρατιωτικών υποδομών.

 Pronews.gr

Από το Blogger.