ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Kύκλωμα εμπορίας βρεφών: Εξαπατήθηκαν 400 ζευγάρια - Συλληφθείσα θα πούλαγε νεογέννητο

Kykloma emporias vrefon: Exapatithikan 400 zevgaria - Sylliftheisa

 Ενώπιον του ανακριτή Χανίων αναμένεται να απολογηθούν την προσεχή Κυριακή (13/08) μετά την ανώτερη προθεσμία που έλαβαν, οι εννέα συλληφθέντες που για μια δεκαετία φέρονται να δρούσαν ως εγκληματική οργάνωση, προχωρώντας σε παράνομες υιοθεσίες, έχοντας εξαπατήσει περί τα 400 ζευγάρια που ήθελαν να αποκτήσουν παιδί και έχοντας εκμεταλλευτεί 200 γυναίκες ως παρένθετες μητέρες και δότριες ωαρίων.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης (9/08) προσήχθησαν σταδιακά στον εισαγγελέα, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες. Ανάμεσά τους μια έγκυος και μια γυναίκα με ένα βρέφος εννέα ημερών στην αγκαλιά.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Μαύρο, συνήγορο υπεράσπισης του μαιευτήρα γυναικολόγου που φέρεται ως εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης, ο μοναδικός του στόχος ήταν να ενισχύσει ανθρώπους που ήθελαν να γίνουν γονείς.

«Ο εντολέας μου έχει την πεποίθηση ότι με την επεξεργασία που θα γίνει, θα αναδειχθεί η πραγματική διάσταση και αυτή θα είναι διαφορετική από αυτή που έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα».

Η ογκώδης δικογραφία που έκανε τις ανακριτικές αρχές να εξαντλήσουν τα περιθώρια του νόμου δίνοντας την ανώτατη δυνατή προθεσμία στους συλληφθέντες, περιλαμβάνει ανθρώπινες ιστορίες με φόντο το όνειρο της απόκτησης παιδιού που προκαλούν ανατριχίλα.

Έτοιμη να πουλήσει το 9 ημερών βρέφος

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, η μια εκ των συλληφθέντων ρουμανικής υπηκοότητας, που προσήχθη στον εισαγγελέα Χανίων με ένα βρέφος εννέα ημερών στην αγκαλιά, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Μαζί της και η Ρουμάνα μεσίτρια, υπάλληλος του Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά. Θα ταξίδευαν στη Θεσσαλονίκη για να παραδώσουν το βρέφος σε ζευγάρι. Στην υπόθεση εμπλέκεται και δικηγόρος της συμπρωτεύουσας η οποία θα διεκπεραίωνε τα πλαστά έγγραφα νομιμοποίησης του παιδιού.

Οι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αικατερίνης κατάφεραν να ταυτοποιήσουν μεταξύ άλλων, υπόθεση υιοθεσίας στην Κατερίνη. Η θετή μητέρα ομολόγησε στους αστυνομικούς πως Ρουμάνα μεσίτρια από το Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά είχε μεταφέρει και παραδώσει το βρέφος στην πόλη της Πιερίας.

Από τον Δεκέμβριο του 2022 μέχρι σήμερα διαπιστώθηκαν τέσσερις τετελεσμένες παράνομες υιοθεσίες ή απόπειρες. Μάλιστα, 71 γυναίκες ήταν συστηματικά δότριες ωαρίων και 98 τέθηκαν σε εργασιακή εκμετάλλευση ως παρένθετες μητέρες.

Ενδεικτική της βιομηχανοποίησης της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής από την εγκληματική οργάνωση, είναι η περίπτωση αλλοδαπής που ήταν μεταξύ των τριάντα που προσήχθησαν στην Ασφάλεια Χανίων. Είχε έξι παιδιά και έγινε δύο φορές παράνομα παρένθετη μητέρα.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Την ώρα που δεκάδες γυναίκες οι οποίες είχαν προχωρήσει σε κρυοσυντήρηση ωαρίων στο επίμαχο κέντρο στα Χανιά και μεγάλος αριθμός ζευγαριών είχε προχωρήσει τις διαδικασίες για εξωσωματική γονιμοποίηση, η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής εξέδωσε ανακοίνωση.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος Νικόλαος Βραχνής, αναπληρωτής καθηγητής μαιευτικής Γυναικολογίας ΕΚΠΑ αναφέρεται: «Η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής είναι σε επαφή με τον γυναικολόγο Αναπληρωτή Επιστημονικό Υπεύθυνο της Μονάδας, τους εμβρυολόγους και το διοικητικό προσωπικό, καθώς και με την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για τη διαφύλαξη του γεννητικού υλικού που κρυοσυντηρείται στη Μονάδα, καθώς και την εκπλήρωση όλων των εν εξελίξει ιατρικών διαδικασιών».

Από το Blogger.