Καλπάζει η ακρίβεια: Απελπισμένοι οι καταναλωτές - «Ράλι» των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Καλπάζει η ακρίβεια: Απελπισμένοι οι καταναλωτές - «Ράλι» των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης

Kalpazei i akriveia: Apelpismenoi oi katanalotes - «Rali»

 Σε δύσκολη θέση βρίσκονται οι καταναλωτές καθώς με τα ίδια χρήματα αγοράζουν λιγότερα από τα μισά προϊόντα σε σχέση με παλαιότερα.

Το χειμώνα έρχονται τεράστιες αυξήσεις σε βασικά είδη και ο οικογενειακός προϋπολογισμός αναμένεται να «τιναχτεί» στον αέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή στο ελαιόλαδο θα αυξηθεί ακόμη και κατά 45%, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ήδη έχουν αρχίσει να κόβουν από τις αγορές τους, ακόμη και τρόφιμα για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν.

Η κυρία Ελένη εκπαιδευτικός στο επάγγελμα είπε στην κάμερα του MEGA: «Για το σούπερ μάρκετ θέλω 80-100 ευρώ την βδομάδα, για τις ανάγκες της οικογένειας. Για τη λαϊκή γύρω στα 30 ευρώ. Βγάζουμε και τον κρεοπώλη και τον ψαρά. Κάθε μέρα βλέπεις τη διαφορά. Κάνεις το σταυρό σου και βγαίνεις για ψώνια».

Στις λαϊκές αγορές οι καταναλωτές, γυρίζουν από πάγκο σε πάγκο, αναζητώντας καλύτερες τιμές. Και πάλι όμως τα χρήματα δε φτάνουν.


Η κυρία Κατερίνα, ελεύθερη επαγγελματίας αναφέρει: «Δεν θα πάρω 5 μελιτζάνες να στέκονται στο ψυγείο. Θα πάρω 2 μελιτζάνες ίσα ίσα να φάμε. Τα πράγματα που παίρναμε για 30 ευρώ έχουν φτάσει στα 70 με 80 ευρώ στα ίδια πράγματα».

Ο κ. Θανάσης που είναι ιδιωτικός υπάλληλος σχολίασε πως «τα μισά είναι για φαγητό και έχουμε πληρώσει 70 ευρώ. Δεν έχω πάρει ακόμα κρέας, δεν έχω πάρει σχεδόν τίποτα. Μόνο σαμπουάν, μαλακτικά για το πλυντήριο».

Από το Blogger.