«Λουκέτο» στο ΟΑΚΑ λόγω του προβλήματος στατικότητας στα στέγαστρα Καλατράβα! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

«Λουκέτο» στο ΟΑΚΑ λόγω του προβλήματος στατικότητας στα στέγαστρα Καλατράβα!

«Louketo» sto OAKA logo tou provlimatos statikotitas sta

«Λουκέτο» μπαίνει στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» λόγω του -γνωστού τα τελευταία αρκετά χρόνια- προβλήματος στατικότητας που έχει παρουσιαστεί στα «στέγαστρα Καλατράβα».

Την απόφαση να κλείσει το ΟΑΚΑ, το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας, το οποίο φιλοξένησε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, καθώς και το Ποδηλατοδρόμιο, έλαβε σήμερα Παρασκευή 29/9 η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έπειτα από μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ που αποκάλυψε τεράστιο πρόβλημα στη στατικότητα των δύο στεγάστρων που είχε σχεδιάσει ο φημισμένος Ισπανός αρχιτέκτονας Σαντιάγο Καλατράβα.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο “Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών”, παρελήφθη Μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Στη Μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.
Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης.

Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων.»

Σημειώνεται πως από την συγκεκριμένη απόφαση επηρεάζεται άμεσα ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί ως έδρα του το γήπεδο του ΟΑΚΑ.

 

Από το Blogger.