Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Matteo Salvini ζήτησε την επιστροφή στις αγορές ρωσικού φυσικού αερίου, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος «ενεργειακού lockdown».
- Μιλώντας σε συγκέντρωση των Πατριωτών για τη Ευρώπη στο Μιλάνο το Σάββατο 18 Απριλίου 2026, ο Salvini, επικεφαλής της Lega που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, δήλωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή πορείας στην ενεργειακή πολιτική.
«Ακόμη και ο πρόεδρος της Confindustria, Emanuele Orsini, είπε ότι πρέπει να αλλάξουμε αυτούς που διοικούν αυτή την Ευρώπη.
- Η λαμπρή πρόταση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen είναι ένα νέο lockdown», δήλωσε ο Salvini.
«Αντί να κλείνουμε σχολεία και εργοστάσια, ας επιστρέψουμε στην αγορά φυσικού αερίου από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αφού δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία», ανέφερε.
Ο Salvini ζήτησε επίσης την αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας, του βασικού πλαισίου της ΕΕ που ρυθμίζει δημοσιονομικά όρια και κανόνες.
«Οι Βρυξέλλες θέλουν να λύσουν την ενεργειακή κρίση με νέο lockdown.
Δεν έχουμε καμία πρόθεση να κλείσουμε σχολεία και εργοστάσια και να κρατήσουμε τους εργαζόμενους στο σπίτι.

Social