Kriti: Anexelegktes oi afixeis paranomon metanaston – Perisyllogi 268 atomon

Η εισροή παράνομων μεταναστών προς την Κρήτη δεν σταματάει ούτε στιγμή. Μέσα στις τελευταίες 24 ώρες το Λιμενικό εντόπισε και διέσωσε άλλους 268 λαθρομετανάστες σε πέντε διαφορετικά περιστατικά, με τους περισσότερους να φτάνουν με φουσκωτές λέμβους στα νότια παράλια του Ηρακλείου.

Τρεις λέμβοι νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων

Την περασμένη νύχτα και τα ξημερώματα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε τρεις ξεχωριστές φουσκωτές λέμβους στα ανοιχτά νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων, στον Δήμο Φαιστού. Στις τρεις λέμβους επέβαιναν συνολικά 142 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν αμέσως σε χώρο προσωρινής παραμονής στο Ηράκλειο.

Άλλα δύο περιστατικά αποβίβασης

Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκαν άλλοι 83 λαθρομετανάστες που είχαν ήδη αποβιβαστεί στον Τσούτσουρο. Με διαφορά ελάχιστων ωρών, άλλοι 43 εντοπίστηκαν ακριβώς στους Καλούς Λιμένες.

Και στις δύο περιπτώσεις οι αλλοδαποί είχαν καταφέρει να βγουν στην ξηρά πριν τους εντοπίσει η Αρχή.Οι Αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την περιοχή, καθώς οι ροές από τη Βόρεια Αφρική και την Τουρκία προς την Κρήτη έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.

ΠΗΓΗ  newsbreak.gr