Πέθανε από την «έκθεση» της στα Παιχνίδια Κατασκόπων -Είχε δηλητηριαστεί με Νόβιτσοκ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Πέθανε από την «έκθεση» της στα Παιχνίδια Κατασκόπων -Είχε δηλητηριαστεί με Νόβιτσοκ


Η Ντάουν Στάρτζες, η γυναίκα που είχε δηλητηριαστεί με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ, πέθανε, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία του Wiltshire. Η 44χρονη μαζί με τον σύντροφό της 45χρονο Τσάρλι Ρόουλει ήταν χρήστες ναρκωτικών και είχαν εκτεθεί στο δηλητήριο.

Νοσηλεύονταν από τις 7 Ιουλίου όταν βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους στο σπίτι τους στο Wiltshire. Εκτιμάται ότι χρησιμοποίησαν σύριγγα πεταμένη στο δρόμο την οποία είχαν χρησιμοποιήσει οι επίδοξοι δολοφόνοι του Σεργκέι Σκρίπαλ για να μεταφέρουν το δηλητήριο.

Το ζευγάρι βρέθηκε λιπόθυμο σε απόσταση μόλις επτά μιλίων από το σημείο που δηλητηριάστηκε ο Ρώσος πρώην διπλός κατάσκοπος Σεργκέι Σκρίπαλ και η κόρη του, Γιούλια. Οι Σκριπάλ είχαν επιβιώσει της επίθεσης, η 44χρονη γυναίκα όμως δεν τα κατάφερε, ενώ και ο σύντροφός της είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Η Αντιτρομοκρατική της Βρετανίας έστειλε δείγματα στο εργαστήριο του Porton Down του Υπουργείου Υγείας και επιβεβαίωσε ότι η ουσία ήταν Νόβιτσοκ, αυτή με την οποία είχε δηλητηριαστεί ο Ρώσος πρώην διπλός κατάσκοπος.

Μάλιστα οι γιατροί της περιοχής εξέδωσαν προειδοποίηση: «Το κοινό να προσέχει τα άγνωστα αντικείμενα που είναι πεταμένα στους δρόμους».

Ο εμπειρογνώμονας χημικών όπλων, Χάμις ντε Μπρίτον Γκόρντον δήλωσε στην εφημερίδα «Daily Mail» ότι το Νόβιτσοκ θα μπορούσε να επιβιώσει για «μήνες ή και περισσότερο» μέσα σε μια σύριγγα.
Από το Blogger.