Μάτι: «Μαυρίλα», σιωπή και σημειώματα που ραγίζουν καρδιές – Μία εβδομάδα μετά από την πύρινη Κόλαση - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Μάτι: «Μαυρίλα», σιωπή και σημειώματα που ραγίζουν καρδιές – Μία εβδομάδα μετά από την πύρινη Κόλαση

Ήταν νωρίς το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (23.07.2018) όταν ξεκίνησε να γράφεται μία «μαύρη» σελίδα για την Ελλάδα… Μόνο που το μελάνι ήταν βγαλμένο από ανθρώπινη σάρκα! Μία μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη, έφτασε στο Μάτι και παρέσυρε στο θάνατο τουλάχιστον 91 ανθρώπους, δεκάδες ζωάκια και δέντρα.

Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν στο Μάτι… θα χαραχτούν για πάντα στην συνείδηση όλων. Άνθρωποι να ουρλιάζουν και να τρέχουν να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα, παιδιά να κλαίνε και 26 συνάνθρωποι μας να αγκαλιάζονται για τελευταία φορά, περιμένοντας τον θάνατο μιας και παγιδεύτηκαν σε οικόπεδο της περιοχής.
Όσοι κατάφεραν να σωθούν ξέρουν ότι δεν θα ξεχάσουν ποτές τα όσα συνέβησαν, θα θυμούνται πάντα τα ανθρώπινα ουρλιαχτά του πόνου… δεν θα είναι ξανά οι ίδιοι!
Μία εβδομάδα μετά το Μάτι… μοιάζει με «νεκρή πόλη»! Παντού ανθοδέσμες, κεράκια και προσωπικά αντικείμενα για όλες αυτές τις ψυχές που έφυγαν νωρίς, άδικα και κυρίως με τόσο φριχτό τρόπο. Σημειώματα που συγκινούν.
«Καλό Παράδεισο, θα σας θυμόμαστε για πάντα»,  «Η ζωή περνάει βιαστικά και σαν ομίχλη φεύγει…» γράφουν.
Σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς, τοίχοι που κάποτε «φιλοξενούσαν» παιδικά χαμόγελα κατέρρευσαν, δέντρα που έκαναν σκιά στα πιτσιρίκια που έπαιζαν στους δρόμους έχουν γίνει στάχτη… Ένα τραπέζι με καρέκλες σε ένα μπαλκόνι που είχε θέα τη θάλασσα θα μείνει για πάντα… άδειο! Οι ιδιοκτήτες του είτε έχουν σκοτωθεί είτε γλίτωσαν από θαύμα αλλά έχασαν το σπίτι τους από την φωτιά.
Το Μάτι δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιο… Η θλίψη θα είναι «εγκλωβισμένη» στα χώματα του για όλους αυτές τις ανθρώπινες ψυχές που έφυγαν τόσο τραγικά.

Μάτι: Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες






Φωτογραφίες από Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Από το Blogger.