Γερμανική FAZ: Ο Τσίπρας είναι ο άνθρωπός μας, θα τον κρατήσουμε στο προσκήνιο και μετά την ήττα του! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Γερμανική FAZ: Ο Τσίπρας είναι ο άνθρωπός μας, θα τον κρατήσουμε στο προσκήνιο και μετά την ήττα του!


Να μην λογαριάζουν την «επόμενη μέρα» της εκλογικής ήττας χωρίς τον Τσίπρα, προειδοποιεί τους πάντες στην Αθήνα η συστημική Frankfurter Allgemeine Zeitung, σε σχόλιό της για τις πιθανές πολιτικές συνέπειες της φονικής πυρκαγιάς υπό τον τίτλο «Δοκιμασία».

Όπως τονίζει, ο Τσίπρας, όχι μόνο δεν θα εξαφανιστεί πολιτικά, αλλά θα συνεχίσει να υπηρετεί τα αφεντικά του και να ελπίζει σε σύντομη επιστροφή του στην εξουσία, γιατί έχει αποδείξει ότι είναι πολύ… «ανθεκτικός» υπηρέτης των ξένων συμφερόντων, σε αντίθεση με τους προκατόχους του, που απογοήτευσαν τ’ αφεντικά τους. Πάρτε μια γεύση:

«Οι φυσικές καταστροφές συνιστούν δοκιμασία για τους πρωθυπουργούς, καθώς εξαιτίας τους μπορεί να αποτύχουν ή να ενισχυθούν… Αποφασιστικής σημασίας είναι τώρα για τον Τσίπρα το ερώτημα εάν μπορεί να ενσαρκώσει το σωστό μείγμα συμπόνιας προς τους συγγενείς των θυμάτων και αποφασιστικότητας κατά την ανάλυση των λαθών. Ως προικισμένος λαϊκιστής και πραγματιστής άνθρωπος της εξουσίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός γνωρίζει πώς γίνεται αυτό. Δεδομένης της ανείπωτης τραγωδίας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, ανακοίνωσε όμως επίσης ότι αργότερα θα διερευνηθεί το αν η συμφορά αυτή θα μπορούσε αν όχι να έχει αποφευχθεί, τουλάχιστον να είχε περιοριστεί.

Όταν ανέλαβε την εξουσία ο Αλ. Τσίπρας δεν είχε ιδέα από εξωτερική πολιτική και έδειξε παντελή άγνοια για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Αυτά όμως αποτελούν παρελθόν. Ο Τσίπρας μαθαίνει γρήγορα και τα τελευταία χρόνια δεν έχουν βελτιωθεί εμφανώς μόνο τα αγγλικά του. Πιθανότατα ο Τσίπρας δεν θα μπορέσει να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2019. Ωστόσο όποιος ξεγράφει τον Τσίπρα, κάνει λάθος...


Από το Blogger.