Καλαφάτης: Εκλογές πριν κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Καλαφάτης: Εκλογές πριν κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών


«Εκλογές αύριο το πρωί, πριν ολοκληρωθεί το έγκλημα των Πρεσπών και πριν βρει την πατρίδα μας άλλο κακό», δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας  σε εκδήλωση του κόμματος, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.
«Εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την κύρωση της συμφωνίας αυτής, ούτε ως Αντιπολίτευση, ούτε ως Κυβέρνηση», τόνισε και υπογράμμισε πως αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κύρωσή της «τα Σκόπια θα οριστικοποιήσουν την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και η Ελλάδα θα χάσει το πιο σημαντικό διαπραγματευτικό όπλο της».
Διευκρίνισε ότι «οι Έλληνες θέλουμε την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και συνεργασίας και την ένταξη όλων των γειτονικών κρατών στους ευρωατλαντικούς θεσμούς», αλλά - όπως είπε - αυτό δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος των δικαίων μας. 
Κατήγγειλε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, υπογραμμίζοντας ότι «μπροστά στις προκλήσεις των γειτόνων μας, γίνεται ντελιβεράς των συμφερόντων τους» και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε να  περιφρονήσει ακόμη και τις στοιχειώδεις αρχές της Δημοκρατίας. Αγνόησε τη Βουλή και προχώρησε μόνος. Κι ενώ καταθέσαμε πρόταση δυσπιστίας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν θέλησαν να σταματήσουν το έγκλημα».
Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη, η Συμφωνία των Πρεσπών παρουσιάζει «πέντε μεγάλες και επικίνδυνες μαύρες τρύπες», ορίζει ότι η ταυτότητα και η γλώσσα των Σκοπιανών είναι μακεδονική, το σύνθετο όνομα δεν θα ισχύει erga omnes, και υπάρχουν κίνδυνοι για τα ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιούν μακεδονικές επωνυμίες. "Η κυβέρνηση παραχωρεί στα Σκόπια δικαιώματα στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη  και βάζει τα ελληνικά βιβλία ιστορίας στην κρίση των Σκοπιανών», κατέληξε. 
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


Από το Blogger.