Πυροσβεστική παρέβαση Μπερίσα: Καταδικάζει τον «αντιαλβανισμό» και τον «ανθελληνισμό» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Πυροσβεστική παρέβαση Μπερίσα: Καταδικάζει τον «αντιαλβανισμό» και τον «ανθελληνισμό»


Ο Μπερίσα που υπήρξε εκ των πρωταγωνιστών στην όξυνση των ελληνοαλβανικών σχέσεων στις αρχές της δεκαετίας του ’90, καταδίκασε με δηλώσεις του την «πρωτόγονη αντιλβανική υστερία» αλλά και τον «πρωτόγονο ανθελληνισμό»

Βαριά σύννεφα στις σχέσεις ελληνικής μειονότητας και Τιράνων εξακολουθεί να συγκεντρώνει  ο θάνατος, υπό αμφισβητούμενες συνθήκες, από την αλβανική αστυνομία στο χωριό Βουλιαράτες, του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, ανήμερα την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Η ατμόσφαιρα στους κόλπους της ελληνικής μειονότητας περιγράφεται ως ηλεκτρισμένη καθώς είναι γενικευμένη η πεποίθηση ότι επρόκειτο για «εν ψυχρώ δολοφονία».

«Λάδι στην φωτιά» έχουν ρίξει οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Στο θέμα παρενέβη, σήμερα και ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, ο οποίος υπήρξε εκ των πρωταγωνιστών στην όξυνση των ελληνοαλβανικών σχέσεων στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Ο Μπερίσα σύμφωνα με τις δηλώσεις που μετέδωσε η τηλεόραση του ANT1 κάλεσε την Αλβανική πλευρά και την Ελληνική να βάλουν φρένο στην πρωτόγονη αντιλβανική υστερία αλλά και στον πρωτόγονο ανθελληνισμό.

Δείτε τις δηλώσεις του:
Από το Blogger.