Στον αέρα οι μειώσεις του ΕΝΦΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Στον αέρα οι μειώσεις του ΕΝΦΙΑ


Τα σενάρια που επικρατούν

Μπέρδεμα προκαλεί το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί γύρω από τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις οι οποίες και έχουν θορυβήσει τους ιδιοκτήτες. Πολλοί από αυτές σπεύδουν στους συμβολαιογράφους για τους ρωτήσουν αν πρέπει να προχωρήσουν έως το τέλος του έτους σε μεταβίβαση των ακινήτων τους στα παιδιά τους με γονική παροχή ή να περιμένουν.
Η ανησυχία είναι έντονη καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές που ανακοινώθηκαν στις αρχές καλοκαιριού για μεταβιβάσεις ακινήτων καθώς προς το παρόν οι νέες τιμές ζώνης αφορούν τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και τον υπολογισμό των εισοδημάτων και περιουσιακών κριτηρίων για τα διάφορα επιδόματα που χορηγεί το κράτος όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Το 2019 οι ιδιοκτήτες με ατομική περιουσία χαμηλής αντικειμενικής αξίας θα δουν μείωση του ΕΝΦΙΑ από 10% έως 30% ενώ η μείωση θα συνεχιστεί και το 2020, για να φθάσει συνολικά σε ορισμένες περιπτώσεις και το 50% όπως είχε δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Οι νέοι συντελεστές ΕΝΦΙΑ αναμένεται να κατατεθούν σε νομοσχέδιο στη Βουλή εφόσον ολοκληρωθούν οι συναντήσεις με τους θεσμούς και αποφασισθεί τελικά να μην μειωθούν οι συντάξεις.
Αν τελικά δεν αλλάξει ο νόμος και μειωθούν οι συντάξεις, τότε τα συγκεκριμένα αντίμετρα ακυρώνονται και θα ισχύσουν αυτά που έχουν ψηφιστεί.
Σε αυτά δεν προβλέπεται μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2019 αλλά για το 2020 και συγκεκριμένα μείωση έως 30% με έκπτωση έως 70 ευρώ για ΕΝΦΙΑ που δεν ξεπερνάει τα 700 ευρώ.
Την ίδια ώρα υπάρχει στο τραπέζι η πρόταση να υπάρξουν άλλες δυο ενδιάμεσες μειώσεις της τάξεως του 15% και του 25% ώστε να γίνει καλύτερη κατανομή των φορολογικών βαρών.
Όλο το ρεπορτάζ στο «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί
Από το Blogger.