Έρχεται στη Μεσόγειο φορτωμένη με πυραύλους Kalibr η φρεγάτα "Ναύαρχος Μακάροφ" της Ρωσίας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Έρχεται στη Μεσόγειο φορτωμένη με πυραύλους Kalibr η φρεγάτα "Ναύαρχος Μακάροφ" της Ρωσίας

Η Ρωσία στέλνει στην Μεσόγειο την οπλισμένη με υπερσύγχρονους πυραύλους Kalibr, φρεγάτα "Ναύαρχος Μακάροφ". 

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η καινούργια φρεγάτα "Ναύαρχος Μακάροφ", η οποία είναι εξοπλισμένη με τους υπερσύγχρονους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας Kalibr, έχει ξεκινήσει από τον Εύξεινο Πόντο και κατευθύνεται προς την Μεσόγειο προκειμένου να ενισχύσει τη ναυτική δύναμη της Ρωσίας έξω από τις ακτές της Συρίας.

"Η φρεγάτα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, "Ναύαρχος Μακάροφ", έφυγε από τη βάση της Σεβαστούπολης και πλέει προς τα στενά της Μαύρης Θάλασσας. Το πλοίο θα ενταχθεί στη μόνιμη ναυτική δύναμη του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο", ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωση.

Κατά το παρελθόν η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά στρατιωτικών στόχων στην Συρία, εκτοξεύοντας πυραύλους Kalibr από φρεγάτες και υποβρύχια που βρίσκονταν στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε τον Μάιο πως ρωσικά στρατιωτικά πλοία με πυραύλους κρουζ Kalibr θα βρίσκονται σε μόνιμη ετοιμότητα στη Μεσόγειο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική απειλή, όπως τη χαρακτήρισε, στη Συρία.

Η Ρωσία ανέπτυξε πολλά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο φέτος το καλοκαίρι, περιλαμβανομένων των φρεγατών Ναύαρχος Γκριγκαρόβιτς, Ναύαρχος Έσεν και Πουτλίβι, μαζί με το αποβατικό πλοίο Νικολάι Φιλσένκοφ και την κορβέτα πυραύλων Βίσνι Βόλατσεκ.

Η εφημερίδα Izvestia ανέφερε τον Αύγουστο πως η Ρωσία έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη ναυτική ομάδα της στη Μεσόγειο από το 2015, περιλαμβανομένων 10 πλοίων, τα περισσότερα από τα οποία φέρουν πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Kalibr. Πρόκειται να αναπτυχθούν και άλλα πλοία, ανέφερε η εφημερίδα, ενώ έχουν αναπτυχθεί επίσης δύο υποβρύχια.

Πηγή The Moscow Times
Από το Blogger.