Απίστευτη δήλωση Ερντογάν: «Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα ξεκινήσουμε την παραγωγή κάνναβης» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Απίστευτη δήλωση Ερντογάν: «Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα ξεκινήσουμε την παραγωγή κάνναβης»

Η Τουρκία θα αρχίσει να παράγει ξανά κάνναβη, ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας ότι θα γίνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας για μη χρήση πλαστικής σακούλας.

Μιλώντας σε συμπόσιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, είπε ότι η πλαστική σακούλα δεν λιώνει στο χώμα ούτε σε 500, ούτε σε 750, ούτε και σε 1000 χρόνια. Όπως είπε, ξεκίνησαν πόλεμο εναντίον της πλαστικής σακούλας, προσθέτοντας πως παλαιότερα χρησιμοποιούσαν σακούλες που γίνονταν από κάνναβη.

«Εξαλείψαμε την κάνναβη. Εχθροί που παρουσιάζονταν ως φίλοι μας ξερίζωσαν την κάνναβη από τη Ρίζε και την πήραν. Εμείς τώρα εισάγουμε κάνναβη από το εξωτερικό. Αν εδώ παράγουμε κάποια πράγματα που φτιάχνονται με κάνναβη είναι από εκείνες που εισάγουμε. Αλλά τώρα, πρώτα ο Αλλάχ, το υπουργείο Γεωργίας μας ξεκινά μια εργασία και θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για να προχωρήσουμε ξανά στην παραγωγή της», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.


 Η παραγωγή κάνναβης απαγορεύεται σε πολλές χώρες και στην Τουρκία μέχρι σήμερα επειδή ανήκει στην κατηγορία των ναρκωτικών. Πάντως η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ σχολιάζει ότι η κάνναβη είναι ένα από τα πιο σημαντικά φυτά και χρησιμοποιείται για την παρασκευή φαρμάκων, χαρτιού και πολλά άλλα. Αναφέρουν πως το πρώτο τζιν παντελόνι είχε γίνει από κάνναβη γι αυτό και το όνομά που του δόθηκε ήταν καμβάς.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι με κάνναβη μπορεί να κατασκευαστεί χαρτί πιο φτηνά και πιο πρακτικά: Με ένα εκτάριο φυτείας κάνναβης μπορεί να κατασκευαστεί χαρτί που αντιστοιχεί με 4 εκτάρια δέντρων. Ένα εκτάριο φυτείας κάνναβης παράγει οξυγόνο όσο 25 εκτάρια δάσους. Σχολιάζουν ακόμη πως η παραγωγή της θα χτυπήσει τις εταιρείες φαρμάκων οι οποίες έχουν δημιουργήσει λόμπι εναντίον της παραγωγής της.

(Με πληροφορίες από philenews και ΚΥΠΕ)
Από το Blogger.