Η κομμένη σκηνή από τον «Τιτανικό» που θα σας συγκινήσει (vid) - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Η κομμένη σκηνή από τον «Τιτανικό» που θα σας συγκινήσει (vid)


Το γύρω του διαδικτύου κάνει μία κομμένη σκηνή από την ταινία «Τιτανικός», που έκανε πρεμιέρα στις 19 Δεκεμβρίου 1997. Το footage τοποθετείται μετά το ναυάγιο, όταν οι διασωσμένοι επιβάτες ανεβαίνουν στο «Καρπάθια».
 Στη σκηνή παρακολουθούμε τη Ρόουζ να επιβιβάζεται υποβασταζόμενη, ενώ ο πλοιοκτήτης Μπρους Ίσμεϊ, αντιμετωπίζεται με περιφρόνηση από τους συγκλονισμένους επιζήσαντες. Η μητέρα της Ρόουζ, Ρουθ ψάχνει την κόρη της, όμως δεν την βρίσκει ποτέ καθώς η πρωταγωνίστρια επέλεξε μια ζωή μακριά της. Η σκηνή είναι αρκετά δραματική, ωστόσο, δεν μπήκε στο final cut της ταινίας.

Η παραγωγή του «Τιτανικού» ξεκίνησε το 1995, όταν ο Κάμερον τράβηξε κάποια πλάνα από τον πραγματικό Τιτανικό. Έτσι ξεκίνησε η ανακατασκευή του πλοίου και με ηλεκτρονικούς υπολογιστές αναδημιούργησαν το βύθισμα. Η ταινία χρηματοδοτήθηκε κυρίως από τη 20th Century Fox και την Paramount Pictures και μέχρι τότε ήταν η πιο ακριβή παραγωγή που έγινε ποτέ, με προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια δολάρια.
Η ταινία αποδείχτηκε τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία. Προτάθηκε για 14 Όσκαρ κερδίζοντας 11, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας. Παράλληλα, έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών με συνολικές εισπράξεις 1,8 δισεκατομμύριο δολάρια. Τον τίτλο τον κράτησε για 12 χρόνια, μέχρι την επόμενη ταινία του Κάμερον, «Avatar».
Η υπόθεση αφορά την ερωτική ιστορία του Τζακ και της Ρόουζ, δύο νέων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, που συναντιούνται και ερωτεύονται πάνω στον θρυλικό «Τιτανικό», το υπερωκεάνιο, που βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 1912. 
84 χρόνια μετά το ιστορικό ναυάγιο του «Τιτανικού» και με αφορμή μια νέα έρευνα για τον εντοπισμό ενός πολύτιμου μπλε διαμαντιού, η εκατοντάχρονη Ρόουζ διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της, που ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 1912, όταν επιβιβάστηκε στον «Τιτανικό» μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες της πρώτης θέσης, τη μητέρα της και τον αρραβωνιαστικό της.
Την ίδια ώρα, ο Τζακ, ένας νεαρός τυχοδιώκτης, κερδίζει σε μια παρτίδα πόκερ ένα εισιτήριο για την τρίτη θέση στο παρθενικό ταξίδι του «Τιτανικού». Οι ζωές της Ρόουζ και του Τζακ διασταυρώνονται τυχαία στο κατάστρωμα του επιβλητικού «Τιτανικού» και ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται. Η τραγωδία, που θα ακολουθήσει,  θα τον μετατρέψει σε μια συγκλονιστική μάχη για επιβίωση.
Ο Τζέιμς Κάμερον υπογράφει τη σκηνοθεσία αλλά και το σενάριο. Αν και οι κεντρικοί ήρωες είναι προϊόν φαντασίας, αρκετοί  χαρακτήρες βασίζονται σε πραγματικά πρόσωπα, που ταξίδεψαν με τον «αβύθιστο «Τιτανικό».
Στις 4 Απριλίου 2012, η ταινία επανακυκλοφόρησε σε μορφή 3D για την επέτειο 100 χρόνων από τη βύθιση του πλοίου.
Από το Blogger.