Ακούστηκε στην ελληνική Βουλή και προκάλεσε ανατριχίλα: Ήρθε ο καιρός να πάψω πλέον να λέω «Ναι» σε όλα! ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΙΣΜΟΣ

«Ένας βουλευτής, που έχει διατελέσει για χρόνια και υπουργός ελληνικών κυβερνήσεων, αποφασίζει να παραιτηθεί από το αξίωμά του και να εγκαταλείψει μια για πάντα την πολιτική ζωή της χώρας.


Έτσι, ετοιμάζεται να εκφωνήσει τον τελευταίο του λόγο στη Βουλή τη νύχτα της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Έναν λόγο, που όμοιός του δεν έχει διαβαστεί ποτέ στην αίθουσα του κοινοβουλίου.
Αφού έχει αναλογιστεί τις πράξεις και κυρίως τις παραλείψεις του σε οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο, εξομολογείται και παράλληλα απολογείται ενώπιον ενός λαού που τον πίστεψε, με την ελπίδα ότι –έστω και την τελευταία στιγμή– θα προλάβει να γίνει σύμμαχος της αλήθειας και υποστηρικτής μιας μεγάλης συγγνώμης που έπρεπε να έχει ειπωθεί καιρό πριν».
Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας- δυστυχώς.
Πρόκειται για την υπόθεση του θεατρικού έργου «Εκτός ύλης» του Κώστα Λεϊμονή, το οποίο παρουσιάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στις 28 Μαρτίου 2018.
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο οποίος εκφωνεί έναν λόγο που ελπίζουμε όλοι να ακούσουμε στην πραγματικότητα μέσα στην ελληνική Βουλή…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.