Κορινθία: Ξύλο στα δικαστήρια – Οργισμένοι συγγενείς του νεκρού ληστή κατά του ιδιοκτήτη σπιτιού – Απούσα η αστυνομία! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Κορινθία: Ξύλο στα δικαστήρια – Οργισμένοι συγγενείς του νεκρού ληστή κατά του ιδιοκτήτη σπιτιού – Απούσα η αστυνομία!

Ένταση και συμπλοκές στα δικαστήρια Κορίνθου λίγο μετά τις 11.00, όταν ο ιδιοκτήτης σπιτιού που σκότωσε τον έναν από τους δύο επίδοξους ληστές του, μεταφέρθηκε από κλούβα της αστυνομίας.

Επίθεση δέχτηκε φίλος του 35χρονου άντρα που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο, έξω από το δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου. Οι αστυνομικές δυνάμεις που υπήρχαν στο σημείο, ήταν αδύνατον να επιβάλλουν την τάξη.
Κλήθηκαν ενισχύσεις αμέσως μετά τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν, με την ατμόσφαιρα να παραμένει κάτι παραπάνω από ηλεκτρισμένη. Οι συγγενείς του θύματος άρχισαν κάποια στιγμή να πετούν αντικείμενα, προς πάσα κατεύθυνση…

Τι λέει η θεία του δράστη

«Ο ανιψιός μου είναι το καλύτερο παιδί που υπάρχει. Είναι εργατικός, νοικοκύρης, κοιτάει το σπίτι του και τα παιδιά του. Ό,τι έχει κάνει το έχει κάνει με κόπο και ιδρώτα.
Οι τσιγγάνοι ήρθαν εδώ, τον τρέλαναν και έγινε η ζημιά. Ήρθαν το μεσημέρι, ήρθαν και το βράδυ. Δουλεύει και αγωνίζεται καθημερινά και αυτοί ήρθαν να του πάρουν την περιουσία του. Κάνει δυο δουλειές για να ζήσει.
Το πρωί πάει στην επιχείρηση του αδερφού του και μετά ασχολείται με αγροτικές δουλειές. Οι τσιγγάνοι έχουν ρημάξει την περιοχή. Κλέβουν από όλα τα χωριά εδώ, τριγύρω, δεν αφήνουν τίποτα. Δεν είχε σκοπό να σκοτώσει, έριξε στον αέρα για να τους φοβίσει, αλλά αυτός του επιτέθηκε και μετά έγινε το κακό. Είχε μαχαίρι πάνω του. Μάλιστα, το είχε αφήσει στο σπίτι του ανιψιού μου. Είχε πάει και το μεσημέρι εκεί να κλέψει, έκοψε το συρματόπλεγμα και άφησε σε εκείνο το σημείο το μαχαίρι, αφού είχε σκοπό να επιστρέψει.»

Ξάδερφος δράστη: Φοβόμαστε να μιλήσουμε

«Όλοι μας φοβούμαστε να μιλήσουμε γιατί οι τσιγγάνοι θα εκδικηθούν. Τα παιδί έχει καταστραφεί τώρα, τι να πούμε; Το θέμα είναι ότι το παλικάρι καταστράφηκε, γιατί, όπως και να το κάνεις, έχει σκοτώσει έναν άνθρωπο. Και έχει και δυο μικρά παιδιά. Η σύζυγός του είναι άνεργη καθηγήτρια, φιλόλογος.
Τον έκλεψαν το μεσημέρι και επέστρεψαν για να κλέψουν ξανά και το βράδυ. Τους πήρε χαμπάρι και βγήκε έξω. Πυροβόλησε στον αέρα και αντί να φύγουν του όρμηξαν. Πυροβόλησε ξανά και πέτυχε τον έναν. Αυτό ήταν. Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα, δεν θέλει πολύ για να γίνει το κακό.
Στα Εξαμίλια ο καταυλισμός των τσιγγάνων είναι ένα γκέτο, με ναρκωτικά, με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Αφού το ομολόγησαν. “Πήγαμε να κλέψουμε κότες” είπαν. Κάτσε ρε… Και δεν είναι η πρώτη φορά που του το έχουν κάνει αυτό. Εργάζεται σε μια επιχείρηση του αδερφού του. Διανομέας είναι. Φεύγει στις 4.00 τα χαράματα, πάει, κάνει διανομές με το φορτηγάκι του, γυρνάει και πάει για δουλειά στα χωράφια του.
Και αυτά τα έχουν ρημάξει οι τσιγγάνοι. Ξέρεις τι είναι να φροντίζεις τα σταφύλια σου, για να τα πουλήσεις το Σεπτέμβρη στη λαϊκή και μέσα σε ένα βράδυ να σου έχουν πάρει τον καρπό από πέντε στρέμματα; Η κατάσταση είναι δραματική. Αυτό το συμβάν θα γινόταν. Έτυχε σε εμάς… Αν δεν τύχαινε σε εμάς, θα γινόταν σε ένα άλλο σπίτι.
Και τι να σου κάνει ένα αστυνομικό τμήμα με πέντε σαράβαλα αυτοκίνητα και λίγους υπαλλήλους; Τις προάλλες οι τσιγγάνοι μαχαιρώθηκαν μέσα στον Προαστιακό. Τσιγγάνοι έμποροι ναρκωτικών από τα Εξαμίλια συναντήθηκαν με τσιγγάνους από τα Σεπόλια και σφάχτηκαν. Και δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Και οι ελεγκτές έχουν φάει ξύλο από τους τσιγγάνους… Όσο η πολιτεία και η αστυνομία δεν μπορούν να κάνουν κάτι για όλα αυτά, κάποια στιγμή θα έχουμε τέτοια γεγονότα. Δυστυχώς…

Αλέξης Κούγιας: Υπερασπιζόταν την οικογένειά του

Ο δικηγόρος του 35χρονου, Αλέξης Κούγιας, τονίζει πως ο πελάτης του προσπαθούσε να προστατέψει την οικογένειά του. Στο πλευρό του, βρίσκονται φίλοι και γείτονες, που υποστηρίζουν πως το πρόβλημα της εγκληματικότητας έχει ξεφύγει.
Από το Blogger.