Κοινή πλατφόρμα ρύθμισης χρεών επεξεργάζεται η κυβέρνηση - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Κοινή πλατφόρμα ρύθμισης χρεών επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Μια ολιστική λύση για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, δηλαδή των οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, επεξεργάζεται η κυβέρνηση προκειμένου δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ενιαία πλατφόρμα ρύθμισης οφειλών και να ξεκαθαρίσουν ποια χρέη μπορούν να εισπραχθούν και ποια όχι.
Μέρος του σχεδίου είναι να ενσωματωθούν σε κοινή πλατφόρμα οι παράλληλες ρυθμίσεις που «τρέχουν» σήμερα για τους ιδιώτες. Σε αυτές περιλαμβάνονται:
- Η παράταση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας που παρέχει ο νόμος Κατσέλη και εκπνέει στο τέλος Δεκεμβρίου, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος για να προετοιμαστεί η νέα συνολική ρύθμιση και να λειτουργήσει το πρόγραμμα επιδότησης «κόκκινων» στεγαστικών δανείων.
-Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων και μικρών επιχειρήσεων στις τράπεζες και στο Δημόσιο, στον οποίο έχουν ζητήσει να ενταχθούν πάνω από 25.000 μικρομεσαίοι.
-Η ρύθμιση για την επιδότηση της δόσης των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων εφόσον το ύψος της οφειλής δεν ξεπερνά τα 130.000 ευρώ.
-Η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων για τρέχοντα χρέη προς την εφορία. Οι δόσεις για οφειλές από ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος κ.λπ. θα αυξηθούν σε 24.
-Η ρύθμιση των 24 δόσεων για οφειλές από γονικές παροχές και κληρονομιές. Οι δόσεις γι’ αυτές τις οφειλές θα αυξηθούν σε 48 με επιτόκιο που θα καθορίζεται από την οικονομική δυνατότητα πληρωμής του καθενός.
-Η ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές στα ταμεία, στην εφορία και στους δήμους από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ.
-Η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στα ταμεία, στην εφορία και στους δήμους που έκλεισε και στην οποία εντάχθηκαν 580.609 φορολογούμενοι για συνολικές οφειλές 5,9 δισ. ευρώ.
Από το Blogger.