Κορονοϊός: Παγκόσμια ανησυχία για την επάρκεια φαρμάκων - Τα αποθέματα της Ελλάδας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Παγκόσμια ανησυχία για την επάρκεια φαρμάκων - Τα αποθέματα της Ελλάδας

Eχουν σταματήσει οι εξαγωγές και εισαγωγές φαρμάκων και πρώτων υλών στις περισσότερες χώρες

Παγκόσμια είναι η ανησυχία για την επάρκεια φαρμάκων εν μέσω υγειονομικής κρίσης και περιοριστικών μέτρων σε όλο τον πλανήτη. Ήδη πολλές μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες άρχισαν να καταγράφουν ελλείψεις σε βασικά φάρμακα και βρίσκονται σε αναζήτηση σκευασμάτων μέσω άλλων χωρών. Είναι ενδεικτικό σύμφωνα με πληροφορίες ότι ακόμη και η άλλοτε ισχυρή Γερμανία έχει απευθυνθεί στη χώρα μας μέσω του ΕΟΦ για την ανεύρεση βασικών φαρμάκων που λείπουν από τα ράφια των γερμανικών φαρμακείων.

Γεγονός που προκαλεί έκπληξη. Βέβαια το φαινόμενο των ελλείψεων σε βασικά θεραπευτικά σκευάσματα δεν είναι τυχαίο. Άλλωστε λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης με τον κορονοϊό, έχουν σταματήσει οι εξαγωγές και εισαγωγές φαρμάκων και πρώτων υλών στις περισσότερες χώρες. Αποτέλεσμα είναι ακόμη και οι άλλοτε ισχυρές χώρες όπως η Γερμανία να παρουσιάζουν ελλείψεις.

Η Ελλάδα και τα αποθέματα
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η μικρή Ελλάδα παρά τις ασφυκτικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω κορονοϊού και τις απαγορεύσεις σε μετακινήσεις και μεταφορές, έχει επάρκεια φαρμάκων.


Με βάση τις διαβεβαιώσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες μπορούν να ανταπεξέλθουν πλήρως για το επόμενο διάστημα σε όλες τις ανάγκες των Ελλήνων ασθενών με τις απαιτούμενες ποσότητες φαρμάκων για να καλυφθούν οι Έλληνες πολίτες.

ΠΗΓΗ  ethnos.gr
Από το Blogger.