Λοιμωξιολόγος της επιτροπής Τσιόδρα: Να τελειώσει εδώ η σχολική χρονιά, ξεχάστε το καλοκαίρι όπως το ξέραμε - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Λοιμωξιολόγος της επιτροπής Τσιόδρα: Να τελειώσει εδώ η σχολική χρονιά, ξεχάστε το καλοκαίρι όπως το ξέραμε

Πρόταση να μπει λουκέτο από τώρα στη σχολική χρονιά με εξαίρεση τους μαθητές τρίτης Λυκείου «που διαβάζουν, έχουν άγχος και ενδεχομένως κρίνεται το μέλλον τους» εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Μ. Λαζανάς μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1. Παράλληλα, εμφανίστηκε υπέρμαχος της καθολικής χρήσης μάσκας την επόμενη μέρα και τόνισε πως το «φετινό καλοκαίρι δεν θα μοιάζει με το προηγούμενο».
Πρόταση για κλείσιμο της σχολικής χρονιάς από τώρα για δημοτικά, γυμνάσια και για τις πρώτες τάξεις του Λυκείου εξέφρασε το μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας και Λοιμοξιολόγος Μ. Λαζανάς. Συγκεκριμένα, αποκλιμάκωση των μέτρων θα πρέπει να υπάρξει μετά το τέλος του Απριλίου. «Και πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση καθώς πόσο να αντέξει ο κόσμος να κάθεται στο σπίτι; Πόσο να αντέξει η οικονομία την συνέχιση της καραντίνας; Για τα σχολεία θα πρέπει να αναμένουμε τα πρώτα στοιχεία από τις κινητές μονάδες Υγείας».
Χτες μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε «Ίσως να πρέπει να ληφθεί μια μέριμνα για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών» και εξήγησε ότι «δεν θεωρώ ασφαλές (σ.σ. να ανοίξουν τα σχολεία) γιατί τα παιδιά δεν έχουν αντισώματα, δεν έχουν προσβληθεί Πώς θα βρεθούν τα παιδιά σε μια αίθουσα 30 ατόμων;».Εξετάζεται η παράταση κατά δύο μήνες στο επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ για όσους έληξε τον Απρίλιο.
Υπεραμυνόμενος της απόψής του ανέφερε πως η πρότασή του χωρίζεται σε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά τα παιδιά μικρότερων τάξεων και το δεύτερο σκέλος αφορά παιδιά της τρίτης λυκείου που όπως είπε «διαβάζουν, έχουν άγχος και ίσως καθορίζεται το μέλλον τους. Σε κάθε περίπτωση όμως την απόφαση θα την πάρει η επιτροπή».

Υπέρ της χρήσης μάσκας από όλους την επόμενη ημέρα

maskes445
Ο γνωστός Λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Μ. Λαζανάς εμφανίστηκε υπέρ της καθολικής χρήσης μάσκας την επόμενη ημέρα καθώς όπως τόνισε, όταν θα χαλαρώσουν τα μέτρα και θα επιστρέψει μία κάποιου είδους κανονικότητα, τα μέτρα προφύλαξης του πληθυσμού θα πρέπει να παραμείνουν. «Την επόμενη ημέρα, ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει έναν υγιή πολίτη, συνεπώς απόψή μου είναι ότι όλοι προληπτικά θα πρέπει να φορούν μάσκα και για να μην κολλήσουν τον κορονοϊό και για να προστατεύσουν τους συμπολίτες τους».

Διαφορετικό το φετινό καλοκαίρι με όλα τα άλλα

Ο κ. Λαζανάς τόνισε πως το φετινό καλοκαίρι δεν θα μοιάζει με το προηγούμενο καθώς θα χρειαστεί καιρός για να επιστρέψει η κοινωνία σε μία κανονικότητα. Παράλληλα, τόνισε πως παρόλο που τα νούμερα δείχνουν ότι «πάμε καλά διατηρώ επιφυλάξεις καθώς αν δεν τηρηθούν τα μέτρα μπορεί τα νούμερα να ξεφύγουν». 
Από το Blogger.