Χάος στο γερμανικό κοινοβούλιο: Οργισμένοι βουλευτές εναντίον της Α.Μέρκελ για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Χάος στο γερμανικό κοινοβούλιο: Οργισμένοι βουλευτές εναντίον της Α.Μέρκελ για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού


 

Ένα πραγματικό χάος έγινε στο γερμανικό κοινοβούλιο όπου έξαλλοι Γερμανοί βουλευτές εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για την απόφασή της να οδηγήσει την χώρα σε μερικό «lockdown».

Η Άνγκελα Μέρκελ ανέβηκε στο βήμα της Bundestag για να εξηγήσει τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή για να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως ισχυρίζεται, αλλά οι βουλευτές συνεχώς την διέκοπταν με τον πρόεδρο της Bundestag, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να παρεμβαίνει ζητώντας τους να κάνουν ησυχία.

Αναλογίζονται την οικονομική, ψυχολογική και κοινωνική καταστροφή που θα φέρουν τα νέα μέτρα όχι μόνο στην Γερμανία αλλά και σε όλη την ΕΕ αφού η Γερμανία δίνει το «σήμα» σε όλους για το τι θα πράξουν σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η Μέρκελ έσπευσε να δικαιολογήσει την απόφαση για μερικό lockdown: «Τα μέτρα είναι κατάλληλα, απαραίτητα και αναλογικά. Φυσικά τα νέα μέτρα θα περιορίσουν την ελευθερία. Ωστόσο,αυτή τη στιγμή, η ελευθερία είναι ευθύνη», επισημαίνει η Γερμανίδα Καγκελάριος.

«Είναι σημαντικό, είναι απαραίτητο τα μέτρα που αποσκοπούν στην καταπολέμηση της πανδημίας να συζητούνται δημόσια, να επικρίνονται και να αμφισβητείται η καταλληλότητά τους»... «Τα ψέματα, η παραπληροφόρηση, η συνωμοσία και το μίσος», από την άλλη πλευρά, «όχι μόνο θα κάνουν τη δημοκρατική συζήτηση πολύ πιο δύσκολη, αλλά και την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού».

Η Καγκελάριος έσπευσε να ευχαριστήσει τους συμπολίτες της για την προσαρμογή τους στα μέτρα που έχουν αποφασιστεί μέχρι στιγμής. Η Μέρκελ περιέγραψε επίσης την πανδημία ως ιατρικό, οικονομικό, κοινωνικό και ψυχολογικό τεστ.  «Εάν την υποτιμήσουμε, δεν θα ήταν κάτι μη ρεαλιστικό, αλλά θα ήταν ανεύθυνο».

Η Μέρκελ ανέφερε ότι η Γερμανία βρίσκεται σε δραματική κατάσταση που επηρεάζει όλους τους πολίτες. Επιπλέον, ζήτησε από τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων να είναι δημιουργικοί όταν πρόκειται για μέτρα σε σχολεία και κέντρα φύλαξης παιδιών.

Εξήρε επίσης την σημασία της εκπαίδευση των παιδιών. Τέλος έκανε έκκληση σε όλους να αναλάβουν την ατομική τους ευθύνη. «Στόχος όλων των μέτρων είναι η μαζική μείωση του αριθμού των ατόμων που έχουν νοσήσει , ιδανικά κατά 75%», λέει η Μέρκελ.

Πάντως είναι η πρώτη φορά που δέχτηκε τέτοιες επιθέσεις στην Βουλή η Άνγκελα Μέρκελ κάτι που δείχνει πως ούτε η γερμανική οικονομία αντέχει νέο «πάγωμα».

 

Αν μάλιστα κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ τις  αμερικανικές εκλογές την Τρίτη που έρχεται και «ανοίξει» οικονομικά τις ΗΠΑ τότε η Γερμανία θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση απέναντι στην αμερικανική καθώς θα είναι «κλινικά νεκρή».



Από το Blogger.