ΠΑΟΚ: Τα στοιχήματα του Πάμπλο Γκαρσία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

ΠΑΟΚ: Τα στοιχήματα του Πάμπλο Γκαρσία

 

 ΠΑΟΚ: Τα στοιχήματα του Πάμπλο Γκαρσία (photos)

Ο Πάμπλο Γκαρσία πρέπει να συνδυάσει αποτελέσματα και τη διαχείριση συγκεκριμένων παικτών στον ΠΑΟΚ για να εξελίξει την ομάδα.

Ο Πάμπλο Γκαρσία βουτάει στα βαθιά. Ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αλλά ασφαλώς κανείς δεν περίμενε το συγκεκριμένο timing.

Ο Ουρουγουανός προπονητής, ο οποίος έκανε εξαιρετικό έργο στην Κ19 του ΠΑΟΚ, πήρε μία ομάδα που δεν την έχει σχεδιάσει ο ίδιος. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα κι Ευρώπη, η ομάδα έχει χάσει βαθμούς στο πρωτάθλημα σε θεωρητικά εύκολα ματς και υπάρχει πίεση για αποτελέσματα κι ελάχιστος χρόνος ανάμεσα στα παιχνίδια για να περάσει τη φιλοσοφία του.

Στον πρώτο αγώνα, πάντως, προχώρησε σε μία τεράστια αλλαγή. Κόντρα στον Παναιτωλικό παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Στο ματς με την Αϊντχόφεν ενδέχεται να επιστρέψει στον σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα και το ίδιο να πράξει και στα ντέρμπι. Είναι έξυπνος και γνωρίζει πώς να ελιχθεί. Οι πολλές κι απότομες παρεμβάσεις ενδέχεται να προκαλέσουν σύγχυση κι αυτό να επηρεάσει τα αποτελέσματα της ομάδας.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Open  το βράδυ της Κυριακής αναφέρθηκε στη διάταξη τονίζοντας ότι η ομάδα δεν χτίστηκε από τον Αμπέλ Φερέιρα για 4-2-3-1. Στο ποδόσφαιρο, όμως, όποιος είναι πιο ευέλικτος και προσαρμόζεται άμεσα στις συνθήκες, κερδίζει και τα αποτελέσματα. Αυτό είναι το πρώτο στοίχημα για τον Πάμπλο Γκαρσία. Να προσαρμόσει το σύστημα στα χαρακτηριστικά των παικτών του, αλλά και στις συνθήκες που απαιτεί κάθε ματς. Άλλος για παράδειγμα ο βαθμός δυσκολίας την Πέμπτη με την Αϊντχόφεν και οι ανάγκες του σχηματισμού κι άλλος με τον Απόλλωνα Σμύρνης την προσεχή αγωνιστική.

Ας δούμε, όμως, μερικά ακόμα στοιχήματα που έχει μπροστά του ο Πάμπλο Γκαρσία:

Βιεϊρίνια: Ο 34χρονος άσος θα τεθεί στη διάθεση του Πάμπλο Γκαρσία μόλις ξεπεράσει τον κορονοϊό κι όταν φτάσει στο επιθυμητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης, θα κληθεί να βοηθήσει. Ο Γιαννούλης παίζει ασταμάτητα και θα χρειαστεί ανάσες. Επιπλέον, δεξιά ο Ουαγκέ ακόμα δεν έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά επιθετικά. Οι δυο τους γνωρίζονται, έχουν υπάρξει συμπαίκτες και είναι η πρώτη απάντηση που θα κληθεί να δώσει ο Γκαρσία. Ακόμα κι αν σκέφτεται τον Βιεϊρίνια για την μεσοεπιθετική γραμμή.  

Ζαμπά: Ο Βραζιλιάνος με τον Αμπέλ Φερέιρα ήταν εκτός πλάνων. Μετά την περιπέτεια που πέρασε πέρσι με την υγεία του, έχει χάσει έδαφος και δύναμη και ο Γκαρσία καλείται να βρει λύση. Αν τον εξελίξει, τότε θα έχει έναν εξτρέμ στα χέρια του και μεγαλύτερη ευκολία να περάσει διάταξη με εξτρέμ.

Νέοι: Ο Μιχαηλίδης και ο Τζόλης έχουν εξαιρετικά στοιχεία, αλλά ο πρώτος κάνει ορισμένα λάθη απειρίας, ενώ ο δεύτερος μετά το τρομερό ξεκίνημα στη σεζόν, δείχνει να έχει πέσει. Ο Γκαρσία τους γνωρίζει και ξέρει πώς να τους διαχειριστεί, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Λύρατζη. Από τη στιγμή που ο Ουαγκέ δεν έχει βοηθήσει κι ανάλογα τι θα γίνει με τον Βιεϊρίνια, ίσως ο νεαρός να είναι αυτός που θα δίνει ανάσες στον Ροντρίγκο. Φυσικά δεν διαφέρει η κατάσταση με Κούτσια και Τσιγγάρα.

Περέιρα: Ο Νορβηγός έχει αρκετά πράγματα ακόμα να βελτιώσει στο παιχνίδι του για να φτάσει στο επίπεδο που πρέπει. Είναι μία μεταγραφή και ο Πάμπλο Γκαρσία θα πρέπει να τον εξελίξει, ώστε να μην πάει χαμένη η σεζόν. Κανείς, άλλωστε, δεν είναι βέβαιος πότε θα βρίσκεται στο 100% ο Βιεϊρίνια και ο Γιαννούλης δεν μπορεί να παίζει σερί αγώνες.

Το ευχάριστο για τον Γκαρσία είναι με την επιστροφή του Αουγκούστο και τον Νινούα να μπαίνει σταδιακά στην εξίσωση, αυξάνονται οι λύσεις στα χαφ, που έδειχναν ελάχιστες μετά τις εξελίξεις με Μαουρίσιο, Μίσιτς.

Από το Blogger.