Ο Μητσοτάκης εξετάζει σήμερα το «Σχέδιο Πισσαρίδη» - Νέο μνημόνιο ή σχέδιο για την «Μεγάλη Επανεκκίνηση»; - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Ο Μητσοτάκης εξετάζει σήμερα το «Σχέδιο Πισσαρίδη» - Νέο μνημόνιο ή σχέδιο για την «Μεγάλη Επανεκκίνηση»;

 Μητσοτάκης: Θα λάβουμε πάνω από 25 εκατ. δόσεις του εμβολίου - Θα είναι  δωρεάν για όλους - CNN.gr

Σχέδιο για νέο, κρυφό "μνημόνιο" αποτελεί η έκθεση που θα παρουσιαστεί στον Κ. Μητσοτάκη ο οποίος θα συμμετάσχει σήμερα το απόγευμα στις 17:30, σε τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση του Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία, από την Επιτροπή Πισσαρίδη.

Ένα σχέδιο το οποίο πολλοί έχουν χαρακτηρίσει ως μια προσπάθεια ολοκληρωτικής "μετατροπής" της ελληνικής κοινωνίας, όπως την φαντάζονται αυτοί που το συνέταξαν. Οι οποίοι στο παρελθόν έχουν υπάρξει φανατικοί υποστηρικτές των μνημονίων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όπως αναφερόταν σε σχετικό ρεπορτάζ, όταν η χώρα βρισκόταν σε μια σκληρότατη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, λίγο πριν από την υπογραφή του Μνημονίου μια ομάδα «σοφών» δημοσίευσε κείμενο-έκκληση για «άμεση συμφωνία» ή, αλλιώς, συνθηκολόγηση της Ελλάδας με τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και τους λοιπούς δανειστές-δυνάστες, που θα έπρεπε άμεσα να υπογράψει η κυβέρνηση, ακόμη κι αν αυτή ήταν «μέτρια» και χωρίς τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές.

Ανάμεσα σε αυτούς τους… σοφούς, που ζητούσαν άμεση συνθηκολόγηση ενώ ακόμη η διαπραγμάτευση εξελισσόταν, βρίσκονται και τρία από τα βασικά ονόματα της επιτροπής που έφτιαξε το σχέδιο  "αξιοποίησης των πόρων που θα μπορούσε να λάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πακέτου το οποίο επεξεργάζεται η Ε.Ε."

Ήταν οι Χριστόφορος Πισσαρίδης, Δημήτρης Βαγιαός και Κώστας Μεγήρ, οι οποίοι σε ένα κείμενο με τίτλο «Συμφωνία άμεσα» έγραφαν: «Η συμφωνία της τελευταίας στιγμής θα είναι μέτρια και χωρίς τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές. Αλλά θα είναι κατά πολύ υπέρτερη σε σύγκριση με το χάος της χρεοκοπίας και της δραχμής. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να την υπογράψει άμεσα!»

 

Καταλαβαίνει κανείς τι προβλέπει το νέο "Σχέδιο". Βέβαια το να είναι ένα "νέο μνημόνιο" ενδεχομένως να είναι ελαφρώς καλύτερο από το να είναι το ελληνικό σχέδιο για την συμμετοχή στην "Μεγάλη Επανεκκίνηση" (Τhe Great Reset)!



Από το Blogger.