Ακυρώνουν την συμφωνία για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ οι Αζέροι! - Εισέβαλαν σε χωριά Αρμενίων - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Ακυρώνουν την συμφωνία για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ οι Αζέροι! - Εισέβαλαν σε χωριά Αρμενίων


Όπως αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας οι Αζέροι μπήκαν στο χωριό Hin Tagher και πλησίασαν στο χωριό Khtsaberd.

Με αυτό τον τρόπο οι Αζέροι ακυρώνουν τη συμφωνία που υπογράφηκε πριν από λίγο καιρό και με την οποία οι Αρμένιοι παρέδωσαν σημαντικό μέρος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν. 

«Μετά από πολλές ώρες μαχών, ο εχθρός μπήκε στο χωριό Hin Tagher και πλησίασαν στο χωριό Khtsaberd. Οι Αρμένιοι έχουν έξι τραυματίες, ο εχθρός έχει νεκρούς και τραυματίες», ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει οι Αρμένιοι, οι Αζέροι και οι Ρώσοι ειρηνευτές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την επιστροφή των χωριών στους Αρμένιους. 

Οι Αζέροι, έχοντας τις τουρκικές πλάτες, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αποδιοργάνωση που υπάρχει στους Αρμενίους και να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία επέκτασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

 

Οι μάχες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και στα δύο στρατόπεδα, οδήγησαν στον Νοέμβριο σε μια συμφωνία κατάπαυσης των εχθροπραξιών, η διαπραγμάτευση της οποίας έγινε υπό την αιγίδα της Μόσχας και η οποία σηματοδότησε μια στρατιωτική ήττα των Αρμενίων και σημαντικά εδαφικά κέρδη για το Μπακού.

Μια ρωσική ειρηνευτική δύναμη περίπου 2.000 στρατιωτών αναπτύχθηκε στην περιοχή για να εξασφαλίζει τον σεβασμό της κατάπαυσης του πυρός.

Στη διάρκεια επίσκεψής του αυτή την εβδομάδα στο Αζερμπαϊτζάν, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η χώρα του οποίου υποστήριξε ανοικτά πολιτικά το Αζερμπαϊτζάν στην επίθεσή του και είναι ύποπτη ότι προσέφερε και υλική βοήθεια, διακήρυξε πως «ο αγώνας» εναντίον της Αρμενίας δεν έχει τελειώσει.

«Ο αγώνας στην πολιτική σφαίρα και στη στρατιωτική σφαίρα θα συνεχισθεί πλέον σε πολυάριθμα μέτωπα», δήλωσε στη διάρκεια ομιλίας του στο περιθώριο μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στο 

Μπακού.

Ο Ερντογάν κάλεσε τους Αρμένιους ηγέτες «να επιστρέψουν στη λογική» μετά την ήττα τους σ' αυτό τον πόλεμο των έξι εβδομάδων και διαβεβαίωσε πως η ανάκτηση πολλών εδαφών από το Αζερμπαϊτζάν «θα σημάνει την αρχή μιας νέας εποχής» σ' αυτή την ορεινή περιοχή του Καυκάσου.

 

Από το Blogger.