Τα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Τα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο


Διατάξεις φορολογικού περιεχομένου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης.

Βάσει αυτών επεκτείνεται η αναστολή του προστίμου για εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9, έως και την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων, παρέχεται νέα τρίμηνη παράταση για την απόσυρση των παλαιών ταμειακών μηχανών, μειώνεται η φορολογία των κερδών από τυχερά παιγνίδια, ενώ διαγράφονται πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων του 2014 σε επαγγελματίες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Κωδικοποιώντας τις φορολογικές ελαφρύνσεις το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Νέα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης για τους πολίτες, περιλαμβάνονται στις διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού COVlD-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».

Ειδικότερα, εισάγονται οι ακόλουθες ρυθμίσεις με θετικό κοινωνικό πρόσημο:

⇒ Η απαλλαγή από τον ΦΠΑ των εμβολίων που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και των διαγνωστικών τεστ που στοχεύουν στην πρόληψη και στη διάγνωση του COVID-19.

⇒ Η ένταξη των συνανθρώπων μας με αναπηρία όρασης με ποσοστό άνω του 80%, σε ισχύουσες απαλλακτικές διατάξεις από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας επιβατικών αυτοκινήτων μέχρι 1.650 κυβικών εκατοστών.

⇒ Η υπαγωγή στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%, από το 13% που ήταν μέχρι σήμερα, των ειδών που προορίζονται για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία όρασης.

⇒ Η παροχή της δυνατότητας στους πολίτες να υποβάλλουν εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις στοιχείων ακινήτων, χωρίς την επιβολή προστίμου, οι οποίες αφορούν τα φορολογικά έτη από το 2010 και μετέπειτα, και υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν από τις 31.12.2014 μέχρι την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας.

⇒ Η παροχή της δυνατότητας στους λογιστές-φοροτεχνικούς οι οποίοι ήταν ασθενείς και νοσηλεύτηκαν σε δημόσιο νοσοκομείο λόγω COVID-19, να υποβάλλουν τις πάσης φύσεως δηλώσεις των εντολέων-πελατών τους σε μεταγενέστερο χρόνο, και συγκεκριμένα, τον επόμενο μήνα από τον μήνα που έλαβαν εξιτήριο.»

«Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει όσα μέτρα χρειαστεί, για να στηριχθούν εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, έως την επιστροφή στην κανονικότητα» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

 

Από το Blogger.