Κοροναϊός : Η Κυπριακή Δημοκρατία φροντίζει… και για τα εμβόλια στα κατεχόμενα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Κοροναϊός : Η Κυπριακή Δημοκρατία φροντίζει… και για τα εμβόλια στα κατεχόμενα


Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ζητήσει να ενημερωθεί, μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, για τον αριθμό των εμβολίων κατά του κοροναϊού που θα χρειαστούν οι Τουρκοκύπριοι στα κατεχόμενα.

«Αναμένω τα στοιχεία»

Ο ελληνοκύπριος συμπρόεδρος της Επιτροπής, Λεωνίδας Φυλακτού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας για το θέμα του εμβολιασμού των Τουρκοκυπρίων.

«Μου έχει ζητηθεί να ρωτήσω πόσος είναι ο κόσμος που θα εμβολιαστεί στα κατεχόμενα. Ζήτησα τα στοιχεία χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον τουρκοκύπριο συμπρόεδρο της Επιτροπής και αναμένω να μου τα δώσουν», ανέφερε.

Ο κ. Φυλακτού είπε ακόμη πως περιμένει ότι το υπουργείο Υγείας θα του ζητήσει σύντομα να ενημερωθεί από την τουρκοκυπριακή πλευρά και για άλλα, πρακτικά κυρίως θέματα, που αφορούν την χορήγηση των εμβολίων στους Τουρκοκύπριους.

Κοινή διαπραγμάτευση

Το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει από τον Ιούλιο πως διαβίβασε, στο πλαίσιο της κοινής διαπραγμάτευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, την ανάγκη προμήθειας 1,2 εκατομμυρίων εμβολίων για την Κύπρο, και πως στην ποσότητα αυτή περιλήφθηκαν και οι Τουρκοκύπριοι.

Πηγή: philenews/KYΠΕ

 

Από το Blogger.