Ανήσυχο το ΓΕΕΘΑ για «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία μετά τις αμερικανικές κυρώσεις: Δεν αποκλείουν τίποτα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Ανήσυχο το ΓΕΕΘΑ για «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία μετά τις αμερικανικές κυρώσεις: Δεν αποκλείουν τίποτα


Ανήσυχοι οι Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών κυρώσεων προς την Τουρκία, καθώς εκτιμούν ότι μετά από αυτή την εξέλιξη δεν αποκλείεται ο Ερντογάν να κλιμακώσει τις προκλήσεις του κατά της Ελλάδας.

Για το λόγο αυτό έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής οι μονάδες και των τριών Κλάδων.

Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας αναγνωρίζουν  πως εξαιτίας της παρατεταμένης κρίσης με την Τουρκία υπάρχει λογική κούραση στο προσωπικό και «καταπόνηση στα μέσα» την οποία βέβαια δεν προσδιόρισαν.

Ωστόσο, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι Επιτελείς έχουν ήδη αποφασίσει πως η κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης πρέπει να διατηρηθεί, ώστε να παραμείνει στον ύψιστο βαθμό η επιχειρησιακή ετοιμότητα των τριών Κλάδων.

Μάλιστα όπως τονίζουν «τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται ακόμη και τις επόμενες ημέρες», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγούν η απρόβλεπτος χαρακτήρας της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής  δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε αδράνεια, με τις επόμενες ημέρες να θεωρούνται κρίσιμες ακόμα και για εκδήλωση «θερμού» επεισοδίου.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ  Κωνσταντίνος Φλώρος έχει δώσει σαφείς εντολές άμεσης αποκατάστασης τυχόν προβλημάτων και επαναφοράς σε πλήρη επιχειρησιακή κατάσταση όλων των μέσων και οπλικών συστημάτων με ετοιμότητα άμεσης αντίδρασης όταν και όπου απαιτηθεί.

Όπως τονίζουν στρατιωτικοί και διπλωματικοί αναλυτές, μέχρι την επίσημη αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ τα πράγματα είναι εξαιρετικά κρίσιμα.

Ο Ερντογάν μπορεί να επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το μεσοδιάστημα της μεταβίβασης εξουσίας στην Ουάσιγκτον  και να επιχειρήσει σύρραξη με την Ελλάδα.

Στόχος, να καθίσει η χώρα μας στο τραπέζι των συνομιλιών άνευ όρων...

Μάλιστα  τουρκικά ΜΜΕ "φτιάχνουν κλίμα", αναφέροντας την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην οποία εκφράζεται ικανοποίηση για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, ως δείγμα της ελληνικής «εχθρότητας» απέναντι στην Τουρκία.

 

 

«Η Ελλάδα, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, παρατηρεί με ικανοποίηση την σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ σχετικά με την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκικής Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο της, καθώς και άλλα στελέχη της, σε εφαρμογή του Τμήματος 231 του Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA)».


Από το Blogger.