«Μαστίγιο» από σύσσωμη την αντιπολίτευση για τη νέα καραντίνα: «Παλινωδίες του Μητσοτάκη - Πρωτοφανής 'Χριστιανοφοβία'» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

«Μαστίγιο» από σύσσωμη την αντιπολίτευση για τη νέα καραντίνα: «Παλινωδίες του Μητσοτάκη - Πρωτοφανής 'Χριστιανοφοβία'»


Σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει ξεσηκωθεί μετά την νέα ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι επιβάλλει εκ νέου αυστηρό lockdown με αποτέλεσμα κάθε ελπίδα της κοινωνίας να ξεφύγει από την κοινωνική και οικονομική καταστροφή να χάνεται.

Οι αντιδράσεις είναι πλέον σφοδρές και από κάθε χώρο φαίνεται όχι μόνο η αντιπολιτευτική νότα αλλά και ότι η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει για τις παλινωδίες και τα "μπρος-πίσω" που κρύβουν ανεπάρκειες στην αντιμετώπιση της πανδημίας που οδηγούν σε καθήλωση των οικονομικών αντοχών των Ελλήνων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, την κοινωνική και θρησκευτική απομόνωση και όλα αυτά χωρίς ορίζοντα λήξης!

«Η κυβέρνηση, έπειτα από δυο μήνες lockdown, συνεχίζει στον δρόμο της αποτυχίας με την πανδημία έκτος ελέγχου», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την αυστηροποίηση των μέτρων μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

«Μέσα στον πανικό της, αντιμετωπίζει την κοινωνία ως διακόπτη που ανοιγοκλείνει, χωρίς κανένα σχέδιο. Αρνείται την ενίσχυση του ΕΣΥ, τα μαζικά δωρεάν τεστ για τους πολίτες, την απαραίτητη επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Συνεχίζει να μην λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Προγραμματίζει άνοιγμα των σχολείων για άλλη μια φορά χωρίς να ακούει τους ειδικούς, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα και τεστ για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί τους πολίτες για τη δική της αποτυχία. Περιοριστικά μέτρα χωρίς σχέδιο, χωρίς ενίσχυση του συστήματος υγείας και χωρίς οικονομική ενίσχυση της κοινωνίας είναι καταδικασμένα να αποτύχουν», επισημαίνεται. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση

Ελληνική Λύση: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τα Ιερά και τα Όσια του Έθνους»

Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου αντέδρασε ως εξής μετά τις ανακοινώσεις Πέτσα:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε νέα οριζόντια απαγόρευση θρησκευτικής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, παρά τα εμβόλια και την υποτιθέμενη μείωση των κρουσμάτων.

Η αποτυχία της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα είναι εκκωφαντική. Η απαγόρευση όμως του Αγιασμού των Υδάτων, μίας υπαίθριας τελετής με μηδενικό επιδημιολογικό φορτίο, δείχνει μια πρωτοφανή “Χριστιανοφοβία”. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίξει με τα Ιερά και τα Όσια του Έθνους, που κράτησαν όρθιους τους Έλληνες ακόμα και μέσα στην Οθωμανική σκλαβιά».

ΚΙΝΑΛ: «Κυβέρνηση ράβε ξήλωνε»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για τις νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το lockdown, ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε:

«Κυβέρνηση Ράβε Ξήλωνε… Η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο, μπερδεύοντας τους πολίτες, οδηγώντας σε αδιέξοδο επαγγελματίες και καταναλωτές. Για ακόμη μια φορά, δείχνει έλλειψη στρατηγικής και ανεπάρκεια. Η επίμονη της, δε, στα οριζόντια μέτρα σε όλη την επικράτεια, είναι λάθος. Μόνη λύση η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για το ασφαλές άνοιγμα, μετά από μαζικά τεστ».

ΚΚΕ: «Σήμερα η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι τα προβλήματα και η πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας παραμένουν»

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και το ΚΚΕ με αφορμή τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την αυστηροποίηση των μέτρων για μια εβδομάδα:

«Αφού επί τόσες ημέρες καλλιέργησε τον εφησυχασμό, με αφορμή την έναρξη του αναγκαίου, πλην όμως μακρόχρονου εμβολιασμού, σήμερα η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι τα προβλήματα και η πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας παραμένουν, επαναφέροντας μέτρα αυστηρού λοκντάουν.

 

Αυτά τα «μπρος πίσω» είναι το τίμημα που πληρώνει ο λαός για το γεγονός ότι το δημόσιο σύστημα παραμένει αθωράκιστο, ενώ αγνοούνται ακόμη τα απαραίτητα μέτρα σε σειρά χώρους, όπως οι εργασιακοί χώροι και τα σχολεία, των οποίων επίκειται το άνοιγμα ξανά με όρους ανασφάλειας».



 

Από το Blogger.